3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Reacţii on-line

Articolul „Corupţia a dat lovitura de stat“, publicat ieri, în cotidianul nostru, a stârnit un val de comentarii pe site-ul Gazetei de Sud http://www.gds.ro şi [email protected]. Vă prezentăm mai jos câteva dintre reacţiile cititorilor.

un român
Consider că, deşi l-am votat, suspendarea e binemeritată. Nu este un factor de echilibru în stat, ci un coleric pus pe harţă şi instabilitate. Vede paiele din ochii celorlalţi, nu şi bârna proprie. Dacă sunt de onoare, PD să voteze legea prin care un demnitar să nu poată părăsi partidul păstrând funcţia. Ai plecat din partid, ţi-ai dat şi demisia, pentru că noi votăm platforme-program şi nu ne interesează o persoană anume, iar curăţenia să o facă singuri în cadrul partidului dacă nu vor să se discrediteze.

Dumitru
Aşa este, domnule Voinea. A fost suficient ca preşedintele să ceară cu fermitate respectarea legalităţii şi această atitudine intransigentă să-i atragă ura şi dispreţul celei mai hulite şi dezavuate instituţii din România, penibilul, somnorosul, parşivul şi chiulangiul nostru parlament. Şi, ca să fim sinceri cu noi, prerogativele nici nu i-ar fi permis preşedintelui să facă mai mult decât să solicite cu insistenţă ca românii şi politicienii (pentru că ăştia nu sunt de-ai noştri), să fie egali. Toate s-au întors împotriva unui preşedinte – cu bunele şi relele lui – care «şi-a permis» să condamne ororile comunismului, să deconspire securitatea şi să întroneze legalitatea şi pentru cei care fură cu legea în mână, făcută chiar de ei, spre binele şi nemăsuratul lor nesaţ. Impostura, corupţia şi neruşinarea parlamentară şi-au dat ieri mâna întru dispreţul alegătorilor, care au sperat că ţara va fi curăţată de indivizi şi acţiuni mafiote. Mare ruşine naţională este acest parlament aservit marilor şi micilor corupţi. Încercarea disperată de îndepărtare a Monicăi Macovei nu a fost întâmplătoare. Iliescu – umbra veche, Văcăroiu – îmbălsămatul în alcool, Geoană – Prostănacu, Felix  – motanul, Guşă- fugăritu şi Marko – iredentistul exultă de bucurie. Şi la spitalul de nebuni este o mare veselie. Cred însă că electoratul le va oferi oportuniştilor o lecţie pe măsură. Mă bucur că aţi renunţat la serviciile celui mai contestat editorialist de doi lei (vechi) – cucuveaua de la Cotroceni, alias Ion Cristoiu! Felicitări pentru obiectivitatea şi oportunitatea articolului!

Corina Dona
Felicitări! Câtă dreptate aveţi! Sunteţi gând la gând cu marea majoritate a românilor! Toată stima pentru decizia de a spune lucrurilor pe nume! Prin acest articol dovediţi ţării că oltenii nu mai sunt înapoiaţii ţării! Sunt mândră de Gazeta de Sud!

MARIANA
Vă scriu din Franţa: acum, când toţi priveau România cu alţi ochi, acum când am reuşit să ne integrăm în Uniune, când avem porţi deschise, gata dădurăm cu mămăliga în lapte; după tot ce se întâmplă acolo, cred ca o să revenim ca pe timpul lui Nea Nicu, cu aceiaşi lingăi pe cap, care nu doresc decât binele lor, nu al poporului. Nu îi lăsaţi să îşi facă jocul, ieşiţi cu toţii şi susţineţi preşedintele, luptaţi încă o dată pentru dreptate! Datorită unor lingăi ca pe timpul lui conu' Iliescu eu sunt acum unde sunt, nu în ţara mea, şi ce fac nemernicii îmi închide încă o dată posibilitatea de a circula peste tot în ţara mea! Jos cu corupţia! Aşa o să putem trăi liberi în Uniune, de nu, tot se va termina, Uniunea nu permite corupţie! Luptaţi pentru dreptate, fraţilor, ajung 17 ani de corupţie! Schimbaţi, susţineţi preşedintele vostru! Jos corupţia! Huooooooooo!

vlad drancu
Aveau dreptul să o facă! Această justificare este pe buzele tuturor celor care încearcă să explice inexplicabilul. Legal? Poate! Moral? În nici un caz. Ascultând behăielile celor de la tribună, nu era vorba de Constituţia României, ci de uri şi frustrări înăbuşite îndelungat venite dintr-un spectru politic mult prea larg pentru a nu bănui motivaţiile pernicioase care au generat această zi a cuţitelor lungi a României! Cine judecă pe cine? Singura grijă a acestui asasinat politic a fost respectarea procedurilor. Condamni un nevinovat ştiind acest lucru, dar punând încadrări juste unei sentinţe nedrepte. Faţă de aceşti oameni fără trebuie să ai aceleaşi scru****ca şi ei. NU DEMISIONAŢI, DOMNULE PREŞEDINTE! De ce vreţi să-l lăsaţi pe Văcă trei luni sau cine ştie cât la Cotroceni? Aceşti mafioţi sunt în stare să v-o coacă extrem de dur pentru a va împiedica să mai candidaţi! Noi vă absolvim de cuvântul dat ale cărui consecinţe vor servi numai şi numai acestei struţocămile cu patru picioare negre şi păroase. NU DEMISIONAŢI numai pentru a asculta sfatul fariseului Trădiceanu, care vă sfătuieşte în subsidiar să nu mai candidaţi şi va face totul pentru ca acest sfat să devină efectiv! România are nevoie de un preşedinte ca dumneavoastră, nu de un nou martir al revoluţiei care nu se mai sfârşeşte de 17 ani. Va fi referendum şi vor veni alte alegeri în care Românii vor alege până la urmă clasa politică pe care o merită. Trădiceanu nu are de ce să vă dea sfaturi, el, care minte de îngheaţă şi marea.

ductie
Eu cred că parlamenta(bi)lii ruşinii noastre naţionale sunt doar vârfurile de lance ale corupţiei fără frontiere. Aşadar, corupţia a învins (momentan) sistemul. Monstruoasa coaliţie şi-a mai îndeplinit, prin urmare, încă un obiectiv, şi anume acela de a câştiga timp şi legi permisive, în bătălia lor nemărginită pentru ciolan. Electoratul coaliţiei fasciste (eşaloanele doi şi trei) îşi va face şi el de cap preţ de vreo lună, muşcând cu poftă din prada pe care a prins-o haita. Nu problema Băsescu mă nelinişteşte, cât naivitatea celor care cred că au câştigat războiul în lupta lor cu Constituţia.

Notă: GAZETA de SUD nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai sus. 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII