17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutorul masacrului din Virginia Tech

Autorul masacrului din Virginia Tech

Presupusul autor al celor două atacuri produse luni în campusul Universităţii Virginia Tech (SUA), soldate cu 32 de morţi şi zeci de răniţi, s-a sinucis. Numele autorului masacrului este Cho Seung Hui, un student sud-coreean de 23 de ani care locuia în SUA cu statut de rezident permanent şi era înscris în ultimul an la o facultate de engleză.
În ambele atacuri s-a folosit o singură armă. Un pistol Glock de calibrul 9 mm şi altul american de calibrul 22 au fost găsite în clădirea Norris Hall,  unde s-a sinucis agresorul, a declarat şeful Poliţiei Universităţii, Wendell Flinchum. „Rezultatele de laborator confirmă că una dintre cele două arme găsite la Norris Hall a fost folosită în ambele atacuri“, a adăugat el. „Această dovadă nu ne face să afirmăm cu deplină siguranţă că acelaşi agresor a fost implicat în ambele atacuri. Este rezonabil să presupunem că Cho a fost agresorul din ambele locuri“, a declarat Steven Flaherty, şeful Poliţiei statului Virginia.
Primele cercetări indică faptul că studentul a ucis două persoane în aripa rezidenţială a campusului. Acesta s-a întors apoi în camera sa de cămin, unde s-a reînarmat şi a lăsat un bilet, după care s-a dus în clădirea care adăpostea săli de curs din cealaltă parte a campusului şi şi-a continuat masacrul. Victimele au fost găsite în patru săli de clasă şi pe scări.
Printre morţi se află cel puţin un român, profesorul Liviu Librescu, care a plecat din România în 1978, stabilindu-se ulterior în SUA. Librescu şi-a sacrificat viaţa ţinând blocată uşa sălii de curs până ce studenţii au apucat să sară pe geam.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU