12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIsterie declansata de fondurile pentru IMM-uri

Isterie declansata de fondurile pentru IMM-uri

Unii patroni au inceput sa faca liste neoficiale pentru inscrieri la finantari. ANIMMC avertizeaza ca nu va tine cont de ele si ca solicitarile de finantare se pot depune de astazi in cele opt oficii teritoriale, printre care si cel din Craiova.


Finantarile nerambursabile de 750 de miliarde de lei pe care Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici, Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC) le pune in acest an la dispozitia intreprinzatorilor români au declansat din nou isteria in rândul firmelor. Potrivit unui comunicat al ANIMMC, desi dosarele pentru primirea banilor se pot depune incepând de astazi, unii oameni de afaceri au facut liste cu ordinea depunerilor inca de saptamâna trecuta. „Sunt persoane care au venit din tara, s-au postat in fata sediului institutiei, si au facut lista cu potentialii antreprenori care vor fi, in opinia lor, valabile pe 10 aprilie (astazi – n.r.), când incepe inscrierea oficiala a celor care doresc sa acceseze programele. Si se pare ca s-a ajuns la peste 600 de firme“, se arata intr-un comunicat emis de ANIMMC. Acelasi lucru s-ar intâmpla si la unele oficii teritoriale din tara, mai spun reprezentantii institutiei. Agentia ii atentioneaza pe intreprinzatori ca nu va tine cont de listele neoficiale intocmite inainte de 10 aprilie. In teritoriu au fost create oficii la Constanta, Timisoara, Brasov, Cluj, Iasi, Târgu Mures, Galati si Craiova, la care patronii interesati se pot duce sa-si depuna dosarele. Criteriul de selectie este „primul venit, primul servit“.


Presedintele ANIMMC, Jozsef Csaka, a precizat: „Am constituit cele opt oficii in teritoriu, precum si Registrul Unic de inscriere, deoarece dorim sa sporim sansele intreprinzatorilor de a se inscrie chiar acolo unde functioneaza firmele lor, respectiv la oficiile ANIMMC unde sunt arondati. Totodata, le recomandam antreprenorilor ca ar fi mai intelept si mai util sa faca acest lucru, care ar contribui la flexibilizarea inscrierilor in programe“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS