13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncasari record de impozite

Incasari record de impozite

Ieri a fost ultima zi de plata a impozitelor fara penalitati. Incepând de astazi, contribuabilii care nu au achitat inca acesti bani vor fi penalizati cu 0,1% pe zi de intârziere, aplicat la suma ce trebuia platita pâna la aceasta data.


Potrivit legii, taxele locale au putut fi achitate fara penalitati pâna pe 31 martie. Având in vedere faptul ca 31 a picat intr-o zi de sâmbata, Directia de Taxe si Impozite Craiova a prelungit data pâna la care contribuabilii craioveni puteau achita darile pâna pe 2 aprilie. Daca pâna pe 28 martie, Directia a incasat 235 de miliarde de lei vechi, ceea ce inseamna 28% din totalul veniturilor pe anul 2007, vineri si sâmbata s-au incasat sume record.


„Vineri si sâmbata, numarul contribuabililor care si-au achitat datoriile catre stat a fost destul de mare. In ceea ce priveste incasarile, vineri si sâmbata valoarea acestora s-a ridicat la aproximativ sase miliarde de lei vechi (600.000 de lei noi)“, a declarat Eugen Calinoiu, directorul adjunct al Directiei de Impozite si Taxe Craiova. Potrivit acestuia, valoarea lor urma sa fie completata ieri atât la casierii, cât si prin virament bancar.


Craiovenii care nu au reusit sa plateasca nici ieri impozitul vor plati majorari de intârziere in cuantum de 0,1% pe zi de intârziere, aplicat la suma ce trebuia platita pâna la aceasta data.


Anul acesta, impozitele se achita in doua transe: pâna pe 31 martie, respectiv 30 septembrie. Daca suma datorata statului nu depaseste 50 de lei, ea trebuie platita integral.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS