Acasă Actualitate Directorii de scoli exerseaza pentru finantarile UE

Directorii de scoli exerseaza pentru finantarile UE

-

Aproximativ 30 de manageri de scoli nu au depus proiecte pentru programul de granturi de dezvoltare scolara initiat de Ministerul Educatiei si Cercetarii. Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj se declara multumita de modul in care directorii unitatilor de invatamânt au raspuns acestui prim exercitiu de proiecte pentru accesarea fondurilor structurale. Cu toate acestea, managerii care nu au vrut sa exerseze pentru fondurile structurale va trebui sa isi explice refuzul.


„Inseamna foarte mult la nivel de judet, mai ales ca granturile se vor acorda catre 500 de scoli. Ii voi lua la intrebari pe directorii care nu au vrut sa depuna proiecte si nu au inteles ca acestea pot fi o experienta utila pentru liniile de finantare ale fondurilor structurale. In acest sens, noi le-am explicat cum sa redacteze o cerere de finantare si am organizat in scoli o campanie intensiva de consiliere“, a explicat Diana Busoi, inspector scolar general al ISJ Dolj.


Programul de granturi pentru dezvoltare scolara vizeaza cresterea calitatii si eficientei in educatie si a capacitatii de elaborare si gestionare a proiectelor la nivelul unitatilor de invatamânt.


Pentru anul 2007, suma totala alocata acestui program este de cinci milioane de euro, valoarea medie a unui grant fiind de zece mii de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

1 COMENTARIU

Gospodărie în flăcări la Săcelu

Pompierii gorjeni au fost solicitați să intervină miercuri dimineață pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un incendiu izbucnit la o...

15 percheziţii domiciliare într-un dosar de evaziune fiscală

Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din IGPR efectuează, miercuri, 15 percheziţii domiciliare, în cadrul unei operaţiuni pentru combaterea...