Acasă Actualitate Ancheta in dosarul BRD se extinde

Ancheta in dosarul BRD se extinde

-

Procurorii gorjeni au indentificat inca 15 persoane care au obtinut ilegat credite de la sucursala BRD Târgu Jiu, prejudiciul total ridicându-se pâna in prezent la 500.000 de lei.


Ancheta in dosarul creditelor ilegale acordate de BRD Târgu Jiu a fost extinsa de procurorii gorjeni, fiind descoperite alte persoane care au beneficiat de pe urma escrocheriei cu imprumuturi bancare. In urma verificarilor efectuate de Serviciile Cercetari Penale si Investigarea Fraudelor, impreuna cu Parchetul de pe lânga Tribunalul Gorj, a fost declansata urmarirea penala, in dosarul privind fraudarea bancii amintite, impotriva a inca 15 persoane care au obtinut credite in mod ilegal. Prejudiciul este estimat la suma de 500.000 de lei. Dupa cum a precizat purtatorul de cuvânt al Inspectoratului de Politie al Judetului(IPJ) Gorj, Ionut Daniel Tica, ancheta se deruleaza cu dificultate din cauza lipsei de cooperare a reprezentantilor BRD.


„Ancheta procurorilor si politistilor gorjeni se desfasoara cu o oarecare greutate in urma punerii la dispozitie cu intârziere a unor documente bancare, desi in cauza nu opereaza prevederile secretului bancar, ci sunt aplicabile dispozitiile Codului de procedura penala. Cercetarile continua pentru documentarea intregii activitati infractionale si tragerea la raspundere a tuturor participantilor“, a precizat purtatorul de cuvânt al IPJ Gorj.


Doi arestati


In prezent, sunt arestate preventiv doua persoane si invinuite peste 40, intre care si doi consilieri de credit bancar. A fost luata masura arestarii preventive impotriva lui Ion Cican, de 45 de ani, din comuna Dragutesti, pentru savârsirea infractiunilor de trafic de influenta si complicitate la infractiunea de inselaciune. In aceeasi cauza, instanta de judecata a mai dispus arestarea preventiva pe o perioada de 29 zile a lui Ion Gogonetu, de 46 de ani, din Rovinari, pentru savârsirea infractiunii de inselaciune si fals material in inscrisuri sub semnatura privata.


Politistii si procurorii au stabilit ca acestia doi, beneficiind de complicitatea altor invinuiti, in baza unor documente pe care le-au falsificat si prin care atestau ca mai multe persoane, domiciliate pe raza judetului Gorj, sunt incadrate in munca din anul 2006, la diverse societati comerciale, au reusit sa obtina credite BRD, in valoare de 340.000 de lei. De asemenea, din cercetari a mai rezultat ca obtinerea imprumuturilor a fost intermediata in schimbul unor comisioane, care conditionau acordarea creditelor de interventiile la persoanele care decideau obtinerea acestora. Prin extinderea anchetei, prejudiciul a crescut la 500.000 de lei, fiind posibil ca, pe masura ce verificarile vor continua, suma sa se mareasca, dupa cum au precizat surse din rândul anchetatorilor.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

1 COMENTARIU

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.