Acasă Actualitate ANAF cere inspectie fiscala anticipata la deconturile de TVA

ANAF cere inspectie fiscala anticipata la deconturile de TVA

-

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a elaborat alt proiect de act normativ prin care se modifica metodologia de solutionare a deconturilor cu sume negative de TVA adaugata cu optiune de rambursare. Potrivit acestuia, pentru contribuabilii mari si mijlocii care, in principiu, beneficiaza de rambursare cu inspectie fiscala ulterioara, a fost stabilita o procedura de analiza a deconturilor cu sume negative de TVA cu optiune de rambursare, pentru a identifica gradul de risc fiscal. „In conditiile propuse, deconturile de TVA depuse de contribuabilii mari si mijlocii, care au fapte inscrise in cazierul fiscal, pentru care a fost deschisa procedura insolventei sau pentru care organele de control au transmis organelor de cercetare penala sesizari privind fapte ce pot intruni elementele constitutive ale infractiunii, se incadreaza in categoria deconturilor cu risc fiscal mare, rambursarea solicitata fiind solutionata in urma efectuarii inspectiei fiscale anticipate“, se arata in comunicatul ANAF. Sugestiile pot fi trimise prin posta, fax sau e-mail catre Cabinetul purtatorului de cuvânt al ANAF, cu mentiunea „Conf. Legii nr. 52/2003“.


La sfârsitul saptamânii trecute, ANAF a anuntat elaborarea altui proiect pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului finantelor publicat in M.O. nr. 121/19 februarie 2007. Proiectul privea documentele administrative de insotire intocmite in cazul deplasarii produselor accizabile in regim suspensiv, procedura de restituire a accizelor pentru care se acorda scutire indirecta, instructiunile de corectare a erorilor cuprinse in decontul de TVA, precum si continutul formularului „Declaratie recapitulativa privind livrarile/achizitiile intracomunitare de bunuri“.

ȘTIRI VIDEO GdS

Afaceri de succes. Serpico accelerează pedala în business, cu vehicule electrice Volkswagen

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Centru de izolare pentru coronavirus, în buza liceelor

Autorităţile doljene au stabilit ca la nivelul judeţului Dolj să existe două centre de izolare pentru pacienţi suspecţi de infecţie cu coronavirus....

Horoscop

Berbec S-ar putea să simţiţi o nelinişte, în urma unor evenimente din trecutul apropiat. Analizaţi bine situaţia, cereţi sfaturi celor apropiaţi, persoanelor...