14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVictor Vladut, politist de onoare

Victor Vladut, politist de onoare

Ofiterul care l-a prins pe austriacul spargator de banci a fost declarat de Ziua Politiei cel mai bun politist doljean.


Ziua Politiei Române a fost sarbatorita vineri si la sediul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Dolj. Conducerea institutiei, politisti in rezerva, reprezentanti ai armatei, jandarmilor si autoritatilor locale si judetene (Primaria Craiova, Prefectura Dolj, Consiliul Judetean Dolj) au tinut sa ia parte la evenimentele care au marcat 185 de ani de la infiintarea Politiei Române.


Manifestarile au inceput cu o depunere de coroane la monumentul dedicat politistilor doljeni cazuti la datorie, aflat in fata sediului IPJ Dolj, dupa care s-au mutat in sala de festivitati a institutiei. 41 de ofiteri si 143 de agenti de politie doljeni au fost avansati in grad, doi dintre ofiteri fiind avansati in grad inainte de termen pentru merite deosebite. Este vorba de subcomisarul Cristinel Ciocoiu, seful Serviciului de Investigatii Criminale, care a devenit comisar, si inspectorul principal Emil Zuican, seful Biroului Politiei Rutiere Craiova, avansat subcomisar.


Spectacol


Intr-un cadru festiv, seful IPJ Dolj, comisar-sef Georgel Enescu, i-a premiat pe câstigatorii competitiilor sportive (tenis de masa, sah, tenis de câmp, minifotbal si tir) organizate de politia doljeana.


Invitatii au putut admira apoi o expozitie de desene realizate de elevi de la scolile generale din Craiova, iar la sfârsit au putut asista la un recital de poezie sustinut de actorii Nationalului craiovean Ion Colan si Emil Boroghina si la un concert exceptional, oferit de Ducu Bertzi. Cântaretul le-a dedicat politistilor de la ordine publica melodia „Di ce beau io câteodata“, iar femeilor in uniforma le-a oferit o „Floare de colt“, iar la sugestia mai multor politisti a interpretat si doua melodii pe versurile poetului rus Esenin.


Politistii au petrecut cu colegii din Serbia si Bulgaria


Festivitatile s-au mutat apoi la Calafat, unde a fost inmânata diploma de politist de onoare subcomisarului Victor Vladut, adjunctul sefului Politiei Municipiului Calafat. Acesta a fost recompensat astfel pentru prinderea unui urmarit international, un austriac spargator de banci care se refugiase la Cetate.


Tot la Calafat, reprezentantii politistilor doljeni s-au intâlnit cu delegatiile politistilor din Vidin – Bulgaria si Zajecar – Serbia. Politistii din Calafat i-au provocat la un meci de fotbal pe colegii lor din Vidin, insa au pierdut in fata acestora cu scorul de 1-0. „Chiar daca am pierdut, a fost un câstig diplomatic“, a declarat comisarul Maria Paun, sefa Politiei Municipiului Calafat, consolându-se cu gândul ca la meciul anterior bulgarii au luat bataie cu 7-0. Oamenii legii au petrecut apoi impreuna cu invitatii la o masa festiva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS