9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSfârsit de saptamâna plin de evenimente meteorologice

Sfârsit de saptamâna plin de evenimente meteorologice

Ploile torentiale si rafalele de vânt foarte puternice au provocat, la sfârsitul saptamânii trecute, alunecari de teren, eroziuni de maluri de râuri si inundatii in numeroase localitati din Gorj. In noaptea de vineri spre sâmbata, conform datelor furnizate de reprezentantii Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA) Gorj, peste 60 de case din localitatea Turcinesti au fost in pericol de inundare. Jiul a erodat malul drept pe circa 300 de metri liniari, pe tronsonul aflat in administrarea SC Hidroelectrica SA, distrugând punctul de lucru al acestei companii. A fost nevoie de interventia unui echipaj, format din 12 autobasculante, doua vole si alte utilaje, care a amplasat 900 de tone de piatra pentru protejarea malului drept al Jiului.


In comuna Alimpesti, apele râului Oltet au provocat o eroziune pe malul stâng. A fost distrus acostamentul drumului judetean 605 C pe o lungime de 25 de metri, pagubele fiind estimate la circa 80.000 de lei. In satul Corsor, din aceeasi comuna gorjeana, s-a produs o alunecare de teren, in urma careia a fost distrus drumul pe o lungime de 50 de metri, cu intreruperea circulatiei si izolarea unei gospodarii. Pagubele se ridica la circa 20.000 de lei.


In orasul Novaci, din cauza revarsarii râului Gilort, au fost inundate drumul comunal Balanii din Vale si sediul formatiei de lucru a SGA Gorj. In satul Pociovalistea, scurgerile de apa de pe versanti au afectat sapte gospodarii. In orasul Tismana, râul cu acelasi nume a produs o eroziune de circa 25 de metri a malului drept in amonte de sediul unei societati care apartine de SGA Gorj. Ploile au incetat sâmbata in judetul Gorj, dar in localitatile afectate de precipitatii situatia este monitorizata in continuare de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si SGA, impreuna cu autoritatile locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU