25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEconomistii au primit lamuriri despre noutatile legislative

Economistii au primit lamuriri despre noutatile legislative

Pentru a se adapta eficient si rapid la noile mecanisme fiscale si contabile, economistii din Regiunea Oltenia au primit, in cadrul unui seminar desfasurat la Craiova, lamuriri cu privire la noutatile legislative in vigoare.


In ultimii ani, legislatia din domeniul fiscalitatii si contabilitatii din România a suferit o serie de modificari, cea mai recenta fiind noul Cod Fiscal. „Incepând cu 1 ianuarie 2007, o data cu integrarea României in UE, s-a inceput armonizarea Codului Fiscal cu legislatia fiscala comunitara“, a declarat Irina Oprea, asociat in cadrul grupului de firme SC Professional Consulting, ce are drept domeniu de activitate consultanta financiar-contabila. Astfel, pornind de la premisa adaptarii eficiente si rapide la mecanismele specific comunitare, in perioada 24-25 martie, SC Professional Consulting a organizat, in sala de conferinte a hotelului Helin, seminarul cu tema „Reglementarile fiscale vizând taxa pe valoarea adaugata si impozitul pe profit incepând cu 1 ianuarie 2007“.


Noutati legislative in materie de TVA si de impozit pe profit


Seminarul organizat la Craiova continua seria intâlnirilor având drept scop intelegerea cât mai bine a legislatiei fiscale. „Acest seminar a avut un scop direct, acela de a perfecta instruirea agentilor economici astfel incât acestia sa aplice cât mai corect legile fiscale, dar si un scop indirect, si anume de a veni in sprijinul autoritatilor fiscale care la eventualele controale fiscale vor gasi impozitele corect calculate si contribuabilii disciplinati fiscal“, a spus Irina Oprea.


Seminarul a avut un caracter interactiv si s-a desfasurat pe doua module. Beneficiarii sai au fost 150 de reprezentanti ai agentilor economici din Dolj si din judetele limitrofe. Acestia au primit informatii si lamuriri cu privire la principalele noutati legislative in materie de TVA si de impozit pe profit. Lectorii care au sustinut seminarul au fost specialisti din cadrul Ministerului Finantelor Publice – Directia Legislatie Impozite Indirecte si Directia Legislatie Impozite Directe. „Acest seminar este doar un inceput, intentia noastra fiind ca organizarea unor astfel de manifestari sa devina o traditie“, a adaugat Irina Oprea.


Companie de consultanta


Professional Consulting este o companie de consultanta ce a luat nastere in anul 2002. Cei peste 30 de specialisti din cadrul grupului (consultanti fiscali, experti contabili, auditori, juristi) ofera servicii in domeniul financiar-fiscal si contabil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS