20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIn România se fac ascultari ilegale

In România se fac ascultari ilegale

Fostul director al SRI, Radu Timofte, a sustinut la iesirea de la audierile comisiei de ancheta privind suspendarea din functie a presedintelui ca exista persoane sau grupuri de interese care au posibilitatea materiala sa achizitioneze aparatura pentru a efectua interceptari telefonice, iar SRI a sesizat Parchetul in legatura cu acest fapt.


„Pot fi si persoane private, pot fi si grupuri de interese, dar nu vreau eu sa fiu cel care sa faca publice aceste nume, persoane, firme, atâta timp cât stiu ca si in perioada in care am fost director, si dupa aceea, serviciul a sesizat neregulile la Parchet si catre alte institutii, in special Ministerul de Interne“, a precizat Timofte, la insistenta jurnalistilor.


Fostul director al SRI a subliniat ca a cerut comisiei care l-a audiat sa se intereseze si la alte institutii, nu doar la SRI, care nu are drept de control in legatura cu aceste aspecte, de exemplu, la SIE, MAI, DNA, Parchetul de pe lânga ICCJ, MApN.


„Exista astfel de persoane si situatii, pentru care serviciul a sesizat Parchetul. Nu mai este problema serviciului“, a afirmat fostul director al SRI.


 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS