10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiua Garzii de Mediu, sarbatorita cu plantari de pomi

Ziua Garzii de Mediu, sarbatorita cu plantari de pomi

Ziua Nationala a Garzii de Mediu a fost sarbatorita ieri si la Craiova, prin actiuni menite sa atraga atentia opiniei publice asupra importantei protejarii mediului ambiant. Inca de la primele ore ale diminetii, 50 de elevi au sadit pomi in incinta Gradinii Botanice din localitate, dupa ce au facut un tur al parcului si au primit informatii cu privire la speciile de plante care pot fi gasite aici. Scolarii au primit din partea comisarilor de mediu tricouri si sepcute inscriptionate cu numele institutiei.


„Avem o colaborare strânsa cu Garda de Mediu si pastram legatura permanent cu ei. Ni s-au distribuit pliante si am discutat cu elevii, la orele de dirigentie, despre importanta protejarii mediului. In curând, clasa va participa la actiuni de ecologizare in Gradina Botanica si in Parcul «Nicolae Romanescu»“, a spus Roxana Balasoiu, profesoara la Scoala generala nr. 9 „Petrache Poenaru“ si diriginta la una dintre clasele participante la actiune. Manifestarile au continuat la prânz, in incinta Hotelului „Golden House“, unde comisarul-sef Marin Costache a prezentat invitatilor echipa cu care lucreaza zi de zi si un scurt bilant al activitatii.


Numai anul trecut, Garda de Mediu Dolj a aplicat peste 200 de contraventii, in valoare totala de 8,5 miliarde de lei vechi, iar anul acesta amenzile totalizeaza deja 4,6 miliarde. Reprezentantii institutiilor publice care s-au implicat in problema mediului si firmele private au primit diplome din partea institutiei. Comisarul-sef Marin Costache a avertizat reprezentantii administratiilor locale sa demareze programul curateniei de primavara, pentru ca in curând Garda de Mediu va intra in actiune pe aceasta tema.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS