20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBani publici pe strazi secrete

Bani publici pe strazi secrete

Aproape 18 milioane de lei din bugetul Craiovei intra in 2007 pe 34 de strazi care nu au fost nominalizate in proiectul de buget pentru 2007. Când au inteles ca este posibil ca obiectivele sa fi fost alese dupa alte interese decât nevoile craiovenilor, jurnalistii au fost anuntati ca lista e doar pentru uz intern, nicidecum publica.


O lista a strazilor care urmeaza sa inghita 17,8 milioane de lei din buzunarele craiovenilor in acest an a cazut ieri, pentru scurta vreme, in mâinile jurnalistilor, de ajuns insa pentru ca acestia sa inteleaga ca raportul nu cuprinde numai strazi in care ingropatul banilor publici este o urgenta. Insistând sa afle care sunt toate strazile pentru ale caror reparatii plateste contribuabilul si dupa ce criterii au fost alese acestea, jurnalistii au fost instiintati de niste functionari publici ca raportul este „cu circuit intern“ si nu poate fi prezentat opiniei publice. El este tinut sub paza in biroul Serviciului administrare si intretinere drumuri, din subordinea Directiei tehnice a Primariei Craiova, nefiind scos nici la interventia semnatarului, Sever Bordu, fost sef direct al serviciului respectiv, dar nici la aceea a primarului Craiovei, Antonie Solomon. Un angajat al Serviciului administrare si intretinere drumuri a declarat ieri ca nu-i pasa cine i-a trimis pe jurnalisti dupa documente, referindu-se inclusiv la primar, fiindca el nu are verde de la seful sau cel mai mic, Niki Crecorian, care nu este in primarie. Sever Bordu, actual director al Directiei integrare europeana si investitii, a spus ca nu mai detine acel raport, intrucât el a ramas in arhiva unui departament pe care nu il mai conduce. „Nu inteleg de ce totusi nu vi se dau acele liste, mai ales ca au fost intocmite si semnate sub comanda mea“, a mai afirmat Bordu. Contactat pentru confirmare, primarul Antonie Solomon a refuzat sa se mai implice, sugerându-ne sa cerem hârtiile viceprimarului Gheorghe Nedelescu. „Daca vreti intretinerea stradala, incercati la vicele Nedelescu, fiindca e de competenta lui“, i-a sfatuit Solomon pe jurnalisti. Viceprimarul Gheorghe Nedelescu sustine ca, intr-adevar, lista este „cu circuit intern“, dar ca el a aratat-o unor ziaristi. „Nu consider ca este un secret, eu chiar am dat unele date presei când a fost cazul, dar unele documente, cum este si acesta, au intr-adevar un regim special“, a spus Nedelescu.


Covor asfaltic de noua milioane


La capitolul covor asfaltic, in nota de fundamentare a primariei sunt nominalizate 34 de stazi, pe care se vor turna noua milioane de lei (90 de miliarde de lei vechi), alte 1,2 milioane urmând sa ajunga pentru 21.638 mp de trotuar asfaltic. Mai sunt prevazute pavari de 552.000 de lei, pe 8.510 mp de trotuar, si pietruiri de drumuri de 1,65 milioane de lei, pe 42.854 mp.


Aleile, parcurile si cimitirele vor fi reparate de 50.000 de lei, se mai arata in documentul primariei. In total, intretinerea stradala acopera 520.920 mp cu asfalt, 66.772 m de borduri, 50.884 mp cu balast, 8.510 mp de pavaj si 750 mp de beton. Restul banilor, pâna la 17,8 milioane, sunt alocati unor lucrari de intretinere diverse. Potrivit viceprimarului Gheorghe Nedelescu, licitatia pentru lucrarile mentionate va avea loc pe 20 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS