12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGigioc si Enryko, scosi nevinovati

Gigioc si Enryko, scosi nevinovati

Judecatoria Craiova i-a achitat pe interlopii craioveni, considerând ca tulburarea grava a linistii publice nu a existat. Procurorii au formulat insa apel si au inceput cercetarile fata de 13 martori din acest dosar, pentru marturie mincinoasa.


Judecatoria Craiova a finalizat saptamâna trecuta dosarul penal in care Gigi-Vadik Zavera, zis Gigioc, Marin Catalin Ciovica si Enryko-Cezar Constantinescu erau judecati pentru lovire sau alte violente, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea grava a linistii publice, in urma scandalului produs in noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie 2005 la discotecile Angel’s si Medieval din Craiova. Magistratii au dispus achitarea celor trei inculpati, pe motiv ca faptele pentru care au fost acuzati nu au existat. Doar Ciovica, judecat si pentru conducere fara permis, s-a ales cu o pedeapsa de doi ani inchisoare cu suspendare pentru aceasta din urma fapta. Sentinta combate total rechizitoriul intocmit de procurori.


Scandalul care nu a fost


Dupa cum se mentiona in rechizitoriul procurorilor, in noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie 2005, pe strada Alexandru Macedonski a avut loc un conflict intre doua grupari rivale ale lumii interlope din localitate. In fata barului Angel’s a fost surprins de politisti un grup de 15-20 de persoane inarmate cu pari si bâte de base-ball, printre care oamenii legii i-au recunoscut pe Enryko Constantinescu, Andrei Nicolae, Alin Bozgan, Mihai Marius Tricu, Daniel Catalin Tricu si Sorin Boltasiu. „Acestia loveau si amenintau persoanele care ieseau din clubul Angel’s, iar Constantinescu Enryko avea in mâna un pistol si-i indemna pe cei din grupul sau cu cuvintele «Omorâti-i!»“, se arata in rechizitoriu. Politistii i-au solicitat lui Enryko si membrilor grupului acestuia sa paraseasca zona. Conflictul, insa, nu s-a incheiat.


Dupa ce grupul s-a retras câtiva metri, din clubul Angel’s a iesit alt grup de persoane, inarmate cu sabii si bâte, printre care politistii i-au recunoscut pe Gigi-Vadik Zavera, zis Gigioc, Nicusor-Dragos Anuta, zis Nicu Grasu, Paul Ionut Amza, Ermil Constantinescu si Liviu Goagara. Acestia au inaintat câtiva metri spre grupul lui Enryko, agitând sabiile si bâtele, injurând si amenintând. Lucratorii de politie s-au asezat intre cele doua grupuri si i-au somat inca o data pe membrii lor sa inceteze, moment in care Enryko a vârât pistolul in tocul de sub geaca si s-a retras cu ai sai spre discoteca Medieval.


Procurorii au retinut ca in aceeasi noapte s-au produs si alte incidente. Spre exemplu, fratii Marius si Daniel Tricu, mai cunoscuti drept „fratii Chelie“, ar fi fost atacati cu cutite si bâte de patru tineri pe care ii stiau dupa porecle drept „Gigioc“, „Nicu Grasu“, „Rosianu“ si „Banica“. Au reusit sa scape refugiindu-se la Medieval, fiind insa urmariti de grupul lui Gigioc, ai carui membri – potrivit anchetatorilor – au lovit cu bâtele si sabiile geamurile si usile de la intrare.


Cercetari pentru marturie mincinoasa


Considerati drept principali vinovati pentru conflictul de la Angel’s si Medieval, Gigioc, Ciovica si Enryko au fost trimisi in judecata de procurori pe 12 decembrie 2005. Cei trei au fost arestati preventiv, petrecându-si circa trei luni in spatele gratiilor, pâna ce judecatorii au considerat ca inculpatii nu prezinta pericol social. In timpul judecatii, insa, mai multi martori si-au schimbat declaratiile. Pe baza noilor depozitii, judecatorii au dispus saptamâna trecuta achitarea celor trei.


Sentinta nu este insa definitiva. Chiar ieri, procurorii au atacat-o cu apel. „S-a declarat apel impotriva sentintei judecatoriei, pe care o apreciem vadit netemeinica si nelegala, cu atât mai mult cu cât temeiul juridic – anume acela ca fapta nu exista – intra in contradictie cu materialul de urmarire penala“, a declarat procuror Amalia Nastasie, purtator de cuvânt al Parchetului de pe lânga Judecatoria Craiova.


Mai mult decât atât, martorii care si-au schimbat radical declaratiile sunt acum cercetati de procurori. „Ne-am sesizat din oficiu in timpul judecarii cauzei si efectuam in prezent cercetari fata de 13 martori cu privire la savârsirea infractiunii de marturie mincinoasa“, a mentionat magistratul Amalia Nastasie.


Daune


Daca sentinta de achitare va fi pastrata de instantele de apel si recurs, Enryco, Gigioc si Ciovica se pot indrepta cu un proces impotriva statului român, putând cere daune morale de zeci de mii de euro pentru prejudiciul adus imaginii lor si pentru faptul ca au stat degeaba in arest preventiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII