17.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSforarii politice pentru sefia regiilor

Sforarii politice pentru sefia regiilor

Infiintarile si desfiintarile de posturi de conducere la regiile craiovene au hranit dispute intre consilierii municipali din Banie, care au tinut cu dintii de functiile distribuite politic colegilor de partid.


Consilierii municipali din Banie sunt preocupati peste masura in ultima vreme de impartirea cascavalului de la regiile autonome colegilor de partid, dupa cum o dovedesc atacurile pe care acestia si le-au dedicat cu darnicie in urma cu câteva zile, când le-au fost prezentate noile organigrame de la aceste unitati. Desi au decis sa le permita managerilor celor patru unitati subordonate consiliului local sa-si structureze serviciile si echipele de conducere, alesii s-au aratat, dupa caz, contrariati de desfiintarea sau infiintarea unor posturi calde la regii. Astfel, eliminarea rubricii director tehnic din statul de functii al Regiei Autonome pentru Administrarea Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL), in care era inscris pâna acum numele pesedistului Viorel Nicolae, i-a iritat la culme pe consilierii PSD, care au vazut pe viu cum unul de-al lor pierde câteva zeci de milioane prin pixul noului director al unitatii, Ion Petre, numit de PD. Acesta a hotarât ca directorul tehnic al RAADPFL devine inginer-sef, sustinând ca Directia tehnica nu prea are de lucru, desi pâna acum s-au aflat in subordinea acestui compartiment peste 400 de angajati. Si a fost sustinut chiar de primarul Antonie Solomon, pedist si el, care, declarând ca „la sectia tehnica a RAADPFL sunt sute de maturatori. Unde e tehnica?“, a incurcat regia cu Salubritatea. In oala RAADPFL s-a bagat si peremistul Petre Gongu, intrigat ca directorul general n-a avut „sânge-n instalatie“ sa-i spuna fostului director tehnic ca nu vrea sa lucreze cu el. Gongu s-a vârât insa la momentul nepotrivit in aranjamentele de la RAADPFL, uitând ca Regia Autonoma Apa, unde directorul general si unul dintre consilierii sai sunt peremisti, tocmai s-a imbogatit cu un post de director de exploatare.


Sutru, depasit de functie?


La Regia Autonoma de Transport Craiova, controlata de pesedistul Virgil Boboc, functia de inginer-sef, detinuta de peremistul Nastase Sutru, se ridica la directorat tehnic, insa, potrivit unor surse din cadrul regiei, fara Sutru, care ar ramâne simplu inginer, eventual sef de serviciu. Directorul general al Regiei de Transport, Virgil Boboc, nu ne-a raspuns ieri la telefoane. Polita va fi platita insa de PRM in clasamentul general, prin infiintarea unui post de director de exploatare la Regia Autonoma Apa Craiova, actiune atacata, de asemenea, in ultima sedinta a consiliului local municipal, de pedisti. Fotoliul este pregatit pentru actualul director tehnic interimar Gheorghe Popescu, aflat de ceva vreme intr-un flirt cu PRM. Potrivit directorului general al Regiei Apa, Constantin Stamatoiu, functia de director tehnic ii va fi oferita lui Liviu Ionita, actual consilier al directorului, astfel ca un post de consilier al directorului general ramâne vacant.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS