16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInfectata cu HIV, plecata de acasa

Infectata cu HIV, plecata de acasa

Caz in premiera pentru medicii Spitalului de Boli Infectioase Craiova, care s-au confruntat cu disparitia unei paciente infectate cu HIV. Timp de o luna, Mariana F. a fost cautata in special de bunici, timp in care a existat pericolul sa transmita boala si la alte persoane. Marti dupa-amiaza, tânara a revenit acasa.


Gazeta de Sud a sesizat Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Dolj, la sfârsitul saptamânii trecute, cu privire la posibila disparitie de la domiciliu a unei tinere din Dobrotesti – Dolj. Cazul a intrat in atentia redactiei in urma unui telefon dat de o ruda, care a semnalat faptul ca Mariana F., de 18 ani, a plecat de acasa de o buna bucata de vreme si nu a mai revenit. In urma verificarilor efectuate, politistii au ajuns la concluzia ca Sectia 3 Politie s-a ocupat de caz, la mijlocul lunii trecute. „A existat o sesizare verbala, din partea bunicului, s-au facut verificari si s-a constatat ca tânara a fost internata la sfârsitul anului trecut la Spitalul de Boli Infectioase. De la jumatatea lunii ianuarie nu s-a mai stiut nimic de ea“, a declarat comisar Maria Vasile, purtatorul de cuvânt al IPJ Dolj.


Dragoste de bunic


Mariana F. s-a nascut in 1988, in comuna Amarastii de Sus, si se afla in evidentele Spitalului Clinic de Boli Infectioase „Victor Babes“ din Craiova, fiind internata ultima oara in perioada 12 – 22 decembrie 2006. „Pe 12 ianuarie 2007 a revenit la sectia de zi, pentru a-si lua tratamentul lunar. Trei zile mai târziu, pe 15 ianuarie, a venit bunicul ei si a spus ca nepoata lui nu a mai venit acasa. Politistii de la Sectia 3 s-au interesat de ea, dar am inteles ca nu au gasit-o. A trecut si bunica azi (ieri – n.r.), sa intrebe daca am mai vazut-o“, a declarat medic Valentina Ionescu, director executiv la Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes“.


Potrivit specialistilor, in toata perioada in care nimeni nu a mai stiut de ea, tânara ar fi putut pune in pericol si sanatatea altor persoane. „Fiind vorba de o infectie HIV, exista un risc major de infectare, provenit din injectii, plagi sângerânde sau raporturi sexuale neprotejate“, a precizat medic Valentina Ionescu.


Papusa lui tataie


O data cu sesizarea venita din partea GdS, cadrele Serviciului Investigatii Criminale Dolj au solicitat politistilor din Dobrotesti sa reia cercetarile in acest caz. „Dupa ce am fost sesizati, s-a mers pe mai multe piste, cea mai apropiata fiind varianta ca tânara a plecat la niste prietene. Am luat in considerare faptul ca era vorba de o plecare voluntara, dar nu am omis faptul ca tânara era si bolnava“, a precizat comisar Maria Vasile.


In cursul dupa-amiezei de ieri, Mariana F. a revenit la domiciliu. „Am fost plecata la o colega, dar nu stiam ca sunt disparuta. Stau la bunici, pentru ca mama are pe altcineva si eu am crescut la ei“, a declarat tânara. Politistii au fost si ei anuntati de aparitia fetei. „A fost foarte important semnalul dat de aceasta campanie de presa. Prietenii, cei apropiati, au convins-o pe tânara din Dobrotesti sa se intoarca acasa“, a declarat purtatorul de cuvânt al IPJ Dolj. „Eu ma bucur ca e iar cu noi, e papusa lui tataie: face pâine, face curatenie, e cuminte foc!“, a declarat ieri Dumitru F., bunicul fetei.


Minora din Vâlcea, cel mai probabil rapita


Pe lânga cazurile de disparitii de minori semnalate pe raza judetului Dolj, politistii doljeni se ocupa si de gasirea unei fetite disparute in conditii suspecte din Vâlcea. „Dispeceratul inspectoratului a primit semnalmentele, fotografia si imprejurarile in care a disparut minora din Vâlcea. Toate subunitatile au fost informate si au demarat verificarile pe raza lor de competenta“, a declarat comisar Maria Vasile.


Elvira Loredana Ghioca, de noua ani, din orasul Berbesti, judetul Vâlcea, a fost data disparuta pe 22 februarie, in jurul orei 11.30, de mama ei. Femeia a precizat ca fiica ei a disparut in imprejurari necunoscute din parcul din localitate pe 21 februarie, in jurul orei 13.00, insa nu a semnalat imediat disparitia la politie, crezând ca fetita este plecata la bunici, in cartierul Slavesti. La data disparitiei fetita purta pantaloni de culoare rosie cu dunga neagra, pulover in romburi de mai multe culori si era incaltata cu sandale. Are 0,80 metri inaltime, par blond, ochii caprui, fata ovala, ten deschis. Politistii vâlceni care ancheteaza disparitia fetitei au comunicat ca, dupa probele adunate pâna acum, varianta rapirii este cea mai plauzibila, cautarile fiind continuate.


De negasit


Adriana Violeta Alexandru, de 17 ani, din Craiova, eleva in clasa a IX-a la Liceul „Ion Mincu“ din municipiu, a disparut pe 31 ianuarie de la domiciliul parintilor. Minora are circa 1,60 metri inaltime, parul saten, lung pâna la umeri, ochii caprui, sprâncene arcuite, fata rotunda. Cei care pot oferi informatii sunt rugati sa contacteze cea mai apropiata unitate de politie sau sa apeleze numarul de urgenta 112. Acest articol face parte dintr-o campanie dedicata copiilor disparuti, maltratati sau abandonati din judetul Dolj. Daca aveti cunostinta despre astfel de cazuri, va rugam sa le semnalati la telefoanele redactiei: 0251.413.100 si 0251.413.200 sau pe adresa de e-mail [email protected].

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS