10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBasescu nu vine in parlament la discutiile despre suspendare

Basescu nu vine in parlament la discutiile despre suspendare

Seful statului a anuntat ieri, prin intermediul unei scrisori adresate conducerii parlamentului, ca nu va participa la sedinta comuna de astazi, in care se va discuta materialul PSD legat de suspendarea sa, considerând ca referendumul, votul plenului si Curtea Constitutionala vor lamuri temeinicia demersului opozitiei. Presedintele admite dreptul constitutional al parlamentului de a recurge „la un asemenea gest politic“.


„Apreciez insa ca prezenta mea in parlament, cu aceasta ocazie, nu este necesara (…) Consider ca toate actiunile si declaratiile pe care le-am facut de la inceputul mandatului meu, in calitate de presedinte al României, sunt conforme cu ordinea constitutionala“, se precizeaza in scrisoarea sefului statului. La final, Traian Basescu asigura ca isi doreste in continuare o relatie corecta cu parlamentul, care sa serveasca la consolidarea statului de drept si realizarea interesului national. Potrivit Constitutiei, presedintele nu este obligat sa apara in fata parlamentului.


Plenul reunit al parlamentului va dezbate astazi solicitarea PSD de suspendare a sefului statului. Potrivit regulamentului sedintelor comune, in cazul in care se constata ca nu exista temeiuri suficiente pentru trimiterea cererii de suspendare la Curtea Constitutionala, se poate forma o comisie de ancheta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS