24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Box. Tarau si Gananau, in vederea lotului olimpic


Campionii nationali de box pentru seniori, Veronel Tarau si Petrisor Gananau, au câstigat recent Cupa României, competitia desfasurata la Mangalia fiind un criteriu de selectie pentru lotul olimpic. Dublu campion national de seniori, Veronel Tarau, nu a avut adversar in limitele categoriei 54 de kilograme nici la Cupa României. Tarau l-a spulberat in finala pe Bujorel Hondaru, nevoit sa abandoneze in runda doi, obtinând si titlul de cel mai combativ pugilist al competitiei. Cu o motivatie speciala, Petrisor Gananau a ales sa boxeze in limitele categoriei grea, reusind sa-si atinga scopul. „M-am dus la 91 kg, care nu este categoria mea, sa le demonstrez celor de la lot ca sunt mai bun decât ei. Cu tehnica si atentie in ring am câstigat la puncte in fata favoritului categoriei“, a spus Gananau. Alti doi pugilisti, Ionut Neamtu si Ion Dogaru, s-au clasat pe locul trei, toti cei patru medaliati fiind legitimati la CS Pandurii, antrenori Leontina Geica, Ninel Geica si Ion Neamtu. „Am facut performanta cu cheltuiala putina, cu conditii vitrege de pregatire. Am fost cu un cap peste cei de la lotul olimpic care s-au pregatit in doua cantonamente si au venit la Mangalia cu doua saptamâni inainte pentru acomodare. Datorita numarului de medalii si puncte acumulate am clasat CS Pandurii pe locul doi pe tara, dupa Petrom Ploiesti, dar inaintea multor cluburi cu traditie. Locul doi in clasamentul cluburilor este o premiera pentru boxul gorjean“, a declarat maestrul Ninel Geica. Maestrul Ninel Geica spera ca sefii FR Box sa-i convoace la lotul olimic pe Tarau si Gananau, altfel va protesta intr-un mod original. „Asteptam decizia conducerii Federatiei Române de Box. Daca nu-i covoaca la lot ne pregatim acasa si o sa ne batem si la Centura de Aur. Daca si atunci ii vor ignora pe cei doi vom apela la conducerea ANS si la Comitetul Olimic Român“, a afirmat Geica. Doi oameni de afaceri din Târgu Jiu, Gelu Livezeanu si Marius Benegui, fosti sportivi, i-au premiat cu câte zece milioane de lei vechi pe câstigatorii Cupei României, iar medaliile de bronz au fost recompensate cu câte cinci milioane de lei. Sportivii urmeaza sa fie premiati si de clubul CS Pandurii, Geica dorind o implicare in acest sens si din partea conducatorilor sportului gorjean. (C.P.)


Badminton (f). Sportivele de la „Triscu“, pe podium


Sportivele de la LPS „Petrache Triscu“ au avut o comportare foarte buna la prima etapa a Campionatului National de badminton tineret, care a avut loc in week-end-ul trecut in Banie. Violeta Ristea a obtinut prima pozitie la dublu feminin si locul doi la individual, iar Claudia Tanasie locul trei la dublu feminin. La rândul ei, Madalina Prioteasa a obtinut locul doi la dublu feminin si doua locuri trei, la dublu mixt si la individual. Ristea, Prioteasa si Tanasie sunt pregatite de Daniel Ionescu si Mirela Ionescu. La concursul din Craiova, organizat de DJS Dolj si LPS „Petrache Triscu“, au participat peste 50 de sportivi de la cinci cluburi din tara, iar supervizor a fost Eugen Suran, secretarul general al Federatiei Române de Badminton. Pe 16 martie, sportivii craioveni, de aceasta data cei juniori, vor participa la prima etapa a Campionatului National, de la Botosani. (D.M.)


Atletism. Cinci medalii pentru craioveni


Atletii din Craiova au cucerit, in week-end-ul trecut, cinci medalii, una de aur si patru de bronz, la Campionatul National de juniori indoor, desfasurat in Bucuresti. Cea mai buna performanta a fost obtinuta de Cristina Sandu (CSM Craiova) in proba de 60 metri garduri, care, pe lânga aur, a cucerit si bronzul la saritura in lungime. Au mai urcat pe a treia treapta a podiumului sportivii Valentin Stan (800 m), Iulian Geambazu (400 m), ambii de la CSM, si echipa feminina de 4×2 ture, formata din R. Dumitru, A. Stroe, A. Lisandru si A. Batrânu, de la LPS „Petrache Triscu“. „A fost o comportare buna a sportivilor nostri, chiar daca rezultatele au fost putin mai slabe decât anul trecut. Speram ca atletii sa creasca in valoare pâna la inceperea sezonului de vara“, a spus Mihai Chelariu, presedintele Asociatiei Judetene de Atletism Dolj. La sfârsitul acestei saptamâni, Parcul „Nicolae Romanescu“ va gazui o competitie de anvergura, finala Campionatului National de mars, pentru toate categoriile de vârsta. Cluburile din Banie vor participa cu 23 de sportivi, de la care se asteapta numeroase medalii. (D.M.)


Lupte libere (f). Au inceput bine


Echipa feminina de lupte de la CSM Craiova s-a clasat pe locul trei in cadrul primei etape a campionatului national rezervat cadetilor, de la Oradea. Sportivele din lotul oltean au avut un inceput promitator de sezon, reusind câteva clasari pe podium. Ileana Dobrescu (categoria 43 kg) a ocupat primul loc, fiind inclusa in lotul României pentru Campionatul European de la Varsovia. Tot locul I a ocupat si Maria Sisu (49 kg), iar Oana Cojocaru s-a clasat a doua la 60 kg. Locul trei a fost ocupat de Raluca Irimia (56 kg), Loredana Staicu (65 kg) si Adela Pasare (70 kg). In imediata apropiere a podiumului s-a aflat Burga Loredana (52 kg). In aceasta prima etapa a campionatului national, echipa CSS Cluj a ocupat prima pozitie, urmata de CSS Deva si CSM Craiova. Dupa alte doua etape se va intocmi un clasament, urmând ca formatiile situate pe podium sa lupte pentru medalii la turneul final. (D.M.)


Tenis. Pavel a urcat in clasamentul ATP


Dupa ultimele rezultate din circuitul profesionist, tenismanul român Andrei Pavel a reusit sa urce 25 de locuri in clasamentul Indesit ATP 2007 Race. „Cneazul“, care a fost eliminat in turul secund al turneului de 782.250 de euro de la Rotterdam, se afla in prezent pe pozitia 82, cu 13 puncte. Spre deosebire de Pavel, Victor Hanescu a coborât sapte pozitii si ocupa locul 155, cu un punct. In clasamentul Indesit ATP Entry, Andrei Pavel se afla pe pozitia 107, cu 404 puncte, dupa o urcare de 13 locuri, in timp ce Razvan Sabau se mentine pe locul 188, cu 215 puncte. La dublu, tot Pavel este cel mai bine clasat tenisman român (locul 34, cu 1.307 puncte, urcare de opt locuri), urmat de Gabriel Moraru (locul 220, cu 259 puncte) si Florin Mergea (locul 224, cu 253 de puncte). Andrei a disputat duminica finala de dublu a turneului de la Rotterdam, alaturi de germanul Alexander Waske, cei doi fiind invinsi de perechea Martin Damm (Cehia)/Leander Paes (India), cap de serie numarul 4, cu scorul de 6-3, 6-7, 10-7. Si Horia Tecau a disputat in week-end-ul trecut o finala, cea a turneului futures de 15.000 de dolari de la Brownsville (SUA). Românul, cap de serie numarul 7, a fost invins in ultimul act de sud-africanul Westley Whitehouse, scor 3-6, 6-3, 5-7, dupa ce trecuse in sferturi de principalul favorit al intreceri, Alex Bogomolov Jr., cu un dublu 6-2, iar in semifinale de ecuadorianul Giovanni Lapentti, cu 4-6, 7-5, 6-4. Tot in SUA, la turneul WTA de 175.000 de dolari de la Memphis, aventura româncei de 18 ani Raluca Olaru s-a incheiat in semifinale, unde a fost invinsa de fosta lidera mondiala Venus Williams cu 6-3, 6-2, jucatoare care a si câstigat competitia. (M.A.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS