11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMischie, audiat in dosarul „Vioara Amati“

Mischie, audiat in dosarul „Vioara Amati“

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, a fost prezent ieri la DNA, unde a fost audiat timp de aproape doua ore de procurori in dosarul „Vioara Amati“, plângerea fiind depusa de Ovidiu Pârâianu.


Nicolae Mischie s-a prezentat ieri la DNA, pentru a fi audiat in dosarul „Vioara Amati“. In acest dosar, Ovidiu Pârâianu a depus o plângere impotriva sa pentru o vioara Amati care valoreaza 200.000 de euro. Mischie a afirmat ca i-a dat termen timp de o luna, incepând de ieri, lui Ovidiu Pârâianu sa vina cu banii pe care i-a dat baronul in urma cu câtiva ani pentru a-l ajuta pe acesta sa-si plateasca niste datorii legate de apartamentul din Petrosani. „Daca nu aduce banii nu-i dau vioara. E vorba de zece milioane de lei vechi. Nu eu i-am cerut vioara, ci el a lasat-o la mine in birou, urmând sa vina dupa ea“, a afirmat Mischie.


Fostul baron de Gorj a spus ca nu a depus inca o plângere impotriva lui Pârâianu. „Dupa ce se va termina circul asta, nu voi sta cu mâinile in sân. Oricum, eu i-am dat un termen de o luna sa vina cu banii datorati, bani pe care nici nu trebuie sa-i aduca la mine personal, ci sa-i doneze unei case de copii sau unei manastiri, iar daca va depasi termenul stabilit, voi percepe o taxa de 0,25% din valoarea viorii, care spune el ca valoreaza 200.000 de euro, pentru fiecare zi de intârziere pâna ce vine s-o ia“, a declarat Mischie.


Dosar „facatura“, in opinia lui Mischie


Nicolae Mischie a declarat ca acest dosar este o „facatura“. „Daca era adevarat ceea ce sustine Pârâianu, venea mai de mult la mine sa-si ia vioara. Daca Pârâianu ar fi stiut de valoarea pe care o are vioara, de ce mai cerea bani de pâine la usa mea, in loc s-o fi vândut?“, a spus Mischie. Acesta a adaugat ca daca Pârâianu ar fi venit vreodata la usa sa sa-i ceara vioara, i-ar fi dat-o, insa acest lucru nu s-a intâmplat. „Pâna la scandalul asta, eu tineam vioara in podul casei de la Godinesti. Când am aflat de scandal, am pus pe cineva s-o caute in pod si am adus-o si depus-o intr-un seif, ca nu cumva sa-mi fie sparta locuinta si sa fie furata. Nu stiu daca este sau nu Amati, asa cum spune el, si ca s-o recupereze va trebui sa faca dovada cu acte ca ii apartine, ca dupa informatiile obtinute, vioara ar fi fost furata de la o batrâna in casa careia a intrat“, a mai spus Mischie.


Vioara refuzata de un lautar


Nicolae Mischie a mai povestiti ca mai de mult a oferit vioara cadou unui lautar de la Runcu, insa acesta a refuzat pe motiv ca „e stricata“. Fostul baron local a declarat ca daca Ovidiu Pârâianu nu va veni in timpul dat sa-si recapete vioara, o va sparge si va incheia proces-verbal de casare dupa care ii va trimite lui Pârâianu scândurile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS