15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStep-by-step catre clasa I

Step-by-step catre clasa I

In plin sezon al inscrierilor pentru clasa I, parintii depun cereri peste cereri si alearga de la o scoala la alta pentru a fi siguri ca viitorii elevi vor fi intr-o clasa buna, la o invatatoare de prestigiu. La mare cautare sunt clasele step-by-step, mult mai practice pentru parinti pentru ca elevii stau la scoala pâna dupa-amiaza.


Scolile doljene sunt luate cu asalt de cererile de inscriere la clasa I, la multe dintre acestea existând deja clase completate. Fie ca sunt scoli din centru sau de cartier care isi fac reclama in gradinitele ori la avizierele blocurilor, directorii unitatilor aplica la inscriere principiul „primul venit, primul servit“. Daca in unele scoli nu mai este nici un loc liber de câteva luni, la altele perioada de inscriere este inca la inceput, iar parintii care primesc de la secretariatul unei scoli un raspuns sec „nu mai sunt locuri libere“ nu trebuie sa se ingrijoreze si trebuie sa se reorienteze. In plus, acestia iau in calcul in alegerea scolii si locul de munca, si programul, iar clasele step-by-step, unde elevii servesc masa de prânz, isi fac temele si sunt luati acasa dupa-amiaza, sunt ideale pentru parintii cu un program incarcat. „Aceasta forma de invatamânt ofera mai multe facilitati si de aceea este foarte solicitata. Copiii servesc aici masa, isi fac lectiile si parintii ii pot lua la ora 16.00, 17.00. Pentru ca parintii sunt foarte ocupati, este normal sa opteze pentru aceste clase unde copiii sunt supravegheati si dupa terminarea cursurilor. Din pacate, nu avem spatiu pentru a forma a doua clasa, pentru ca sunt foarte multe solicitari si locurile s-au ocupat“, a explicat Mircea Nastase, directorul Colegiului National „Elena Cuza“.


Step-by-step la Scolile nr. 30 si nr. 31


Pentru ca foarte multi parinti opteaza pentru aceasta forma de invatamânt, numarul scolilor care vor forma clase step-by-step va creste in urmatorul an scolar, Scolile nr. 31 „Theodor Aman“ si nr. 30 „Mihai Viteazul“ facând deja inscrieri. „Avem deja 28 de copii inscrisi in clasa step-by-step pentru ca am inceput inscrierile din decembrie si foarte multi parinti vor sa isi inscrie micutii la aceasta forma de invatamânt. Mai avem clase in curs de completare si speram sa terminam inscrierile ca sa facem planul de invatamânt“, a spus Ioana Zorila, directoarea Scolii nr. 30 „Mihai Viteazul“. In alte unitati au inceput sa vina cereri pentru aceasta forma de invatamânt imediat ce a fost lansata oferta pe piata. „Saptamâna trecuta am mers prin gradinite, am pus afise in cartier si am stat de vorba cu parintii si in câteva zile s-au facut deja cinci inscrieri pentru ca foarte multi parinti sunt interesati de step-by-step. La forma de invatamânt clasica inscrierile sunt constante, ca in fiecare an“, a precizat Florenta Avram, directoarea adjuncta a Scolii nr. 31 „Theodor Aman“.


Rezervari la scoli si gradinite-satelit


In timp ce la unele scoli din oras s-au ocupat deja toate locurile si s-au facut rezervari si pentru anii urmatori, altele si-au completat locurile cu prescolarii de la „gradinitele-satelit“ din cartier. „Avem foarte multe cereri si locurile pentru clasa I s-au ocupat. Am avut cazuri de parinti care s-au inscris inca de anul trecut, dar si in acest an am primit cereri pentru 2008 – 2009“, a spus Genoveva Ioana, directoarea Scolii Generale nr. 22 din Craiova. La Scoala nr. 37 „Mihai Eminescu“ s-au ocupat locurile la clasele invatamântului clasic, in timp ce parintii care vor sa-si inscrie copiii la step-by-step mai pot gasi aici locuri libere. „Noi nu ne-am facut reclama pentru ca prescolarii de la Gradinitele nr. 51 si 44 din cartier s-au inscris la noi. Bineinteles ca primim copii si din alte zone ale orasului, dar elevii nostri sunt din cartier. Mai sunt noua locuri libere la clasa step-by-step“, a spus Silvia Cârtu, directoarea Scolii nr. 37 „Mihai Eminescu“.


Acte pentru inscrierea in clasa I


Pentru inscrierea in clasa I, copilul are nevoie de o cerere tip, pe care parintele o ia de la secretariatul unitatii scolare, de o copie a certificatului de nastere si de o adeverinta de la medicul de familie cu mentiunea „apt pentru scoala“. Cererile de inscriere se pot depune, la scolile care mai au locuri disponibile, pâna in luna septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS