14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimaria Craiova amendeaza o strada

Primaria Craiova amendeaza o strada

Peste 30 de familii din Craiova, aproape intreaga Alee 1 Simnic, vor primi amenzi pentru construire fara autorizatie, din cauza ca au amenajat ilegal o retea de alimentare cu apa la care si-au racordat locuintele.


Reteaua clandestina de alimentare cu apa de pe Aleea 1 Simnic, descoperita anul trecut de Regia Autonoma Apa Craiova, ramâne in ilegalitate, constructorii si proprietarii imobilelor racordate nereusind sa obtina de la Primaria Craiova autorizatiile de construire. Inspectorii municipalitatii si ai furnizorului de apa au facut ieri o ultima constatare in teren, pentru a-i sanctiona pe craiovenii care s-au bransat la reteaua lunga de peste 1 km si nestiuta o buna bucata de vreme de autoritati. Potrivit sefului Serviciului disciplina in constructii, Gheorghe Daici, 33 de proprietari de pe Aleea 1 Simnic vor primi câte zece milioane de lei vechi amenda. „Ne aflam in fata unei situatii clare de construire fara autorizatie, asa incât trebuie sa aplicam masurile dupa lege: amenzi de câte zece milioane de lei vechi“, a spus Daici.


Craiovenii de pe Aleea 1 Simnic au primit termen de intrare in legalitate dupa ce a fost descoperita reteaua de alimentare cu apa, anul trecut, insa doar câtiva dintre ei au depus documentatia la Regia de Apa, de unde ar trebui sa primeasca, in prima faza, avizul de bransare si factura pentru apa consumata la pausal timp de un an inainte de deschiderea partidei de abonat. Nici acest lucru nu este insa posibil in aceasta faza, Regia Apa având nevoie de un studiu si de un proiect care apoi sa-i permita furnizarea apei pe Aleea 1 Simnic.


Apa pe furis


Cei 33 de craioveni racordati ilegal la reteaua orasului pe Aleea 1 Simnic ridica numarul total al beneficiarilor clandestini de apa potabila descoperiti din noiembrie 2006 si pâna in prezent la 120, cele mai mari concentratii de ilegalisti pe kilometru patrat fiind constatate pe strazile Prelungirea Sadului, cu 24 de cazuri, si Viilor, cu 11 cazuri. Potrivit directorului general al Regiei Apa, Constantin Stamatoiu, legaturile in masa la sistemul de alimentare au fost posibile doar prin implicarea unor angajati ai regiei. „Sunt indicii ca realizarea acestor racorduri s-a facut dupa niste criterii pe care le foloseste regia, chiar daca nu au fost utilizate tevi potrivite si nu s-au respectat adâncimile“, a spus Stamatoiu. Cautarile utilizatorilor clandestini de retele continua in cartierul Bariera Vâlcii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS