12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePresedintele vrea europarlamentare in mai

Presedintele vrea europarlamentare in mai

„Presedintele i-a cerut premierului sa nu amâne organizarea alegerilor pentru Parlamentul European pe motiv ca se discuta despre convocarea a doua referendumuri, cu atât mai mult cu cât nu exista o data pentru referendumuri“, a declarat, pentru NewsIn, consilierul prezidential Adriana Saftoiu.


Purtatorul de cuvânt al presedintelui a mai precizat ca seful statului „l-a asigurat pe premierul Tariceanu ca sustine guvernul pentru ca scrutinul pentru alegerea europarlamentarilor români sa aiba loc la data fixata“. Saftoiu a adaugat ca presedintele considera ca „referendumurile sunt actiuni constitutionale, care nu pot fi negociate“.


Guvernul a stabilit deja ca data de desfasurare a alegerilor pentru Parlamentul European este 13 mai. De asemenea, presedintele Basescu a anuntat parlamentul, când a cerut consultarea acestuia in organizarea unui referendum pe tema votului uninominal, ca doreste organizarea acestuia in a doua parte a lunii martie.


Pe de alta parte, premierul Calin Popescu Tariceanu i-a solicitat presedintelui Basescu sa amâne organizarea referendumului pentru votul uninominal, reinnoind, cu acelasi prilej, si apelul catre opozitie pentru a amâna suspendarea sefului statului, invocând necesitatea organizarii la timp a alegerilor pentru PE.


Adriana Saftoiu a refuzat sa comenteze informatia furnizata de Mircea Geoana, potrivit careia seful statului i-ar fi transmis lui Calin Popescu Tariceanu ca nu semneaza decretul de numire in functia de ministru de externe a lui Adrian Cioroianu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS