11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpaga mascata sub nasul procurorilor si judecatorilor

Spaga mascata sub nasul procurorilor si judecatorilor

O parte dintre candidatii care au sustinut joi, 15 februarie, un examen la Universitatea „Constantin Brâncusi“ din Târgu Jiu, in cadrul cursului de master pe care il urmeaza, au contribuit cu anumite sume de bani pentru a cumpara o carte a conf. univ. dr. Iancu Gheorghe. Cursul postuniversitar se desfasoara in cadrul Facultatii de Drept a UCB. Printre candidati se numarau si multi judecatori, procurori si politisti. Unii dintre ei au platit 400.000 de lei vechi pentru a cumpara cartea, desi aceasta nu le mai era folositoare, pentru ca examenul urma sa-l sustina in momentul respectiv. Aceasta forma de cumparare de carti si cursuri este cunoscuta printre studenti drept spaga mascata.


Examenul a fost sustinut, printre altii, de prim-procurorul Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj, Gheorghe Emil Mota, dar si de presedinta Judecatoriei Târgu Jiu, Anisoara Bucica. „Nu a dat toata lumea. Dupa câte am inteles eu, a fost o intelegere intre profesor si cei care au participat la cursuri si au vrut sa cumpere cursul. Nu stiu la ce mai foloseste dupa examen. Eu nu am dat nici un leu. Nu mi s-a parut a fi o impunere in privinta achizitionarii cartii“, a spus Gheorghe Emil Mota. Anisoara Bucica nu a vrut sa comenteze in legatura cu examenul.


Rectorul UCB, Adrian Gorun, a spus ca nu este normal ceea ce s-a intâmplat si ca va analiza aceasta situatie: „Nu cred ca este normal. Ma voi informa cu privire la aceasta situatie. Eu le-am comunicat ca toate cartile si cursurile sa fie vândute prin biblioteca, si nu direct de cadrele universitare“.


Iancu Gheorghe are o biografie impresionanta: procuror in cadrul Parchetului General, consilier parlamentar la Camera Deputatilor, secretar general la Curtea Constitutionala, consilier de conturi la Curtea de Conturi, iar in prezent este adjunctul Avocatului Poporului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS