21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinori pasionati de arme

Minori pasionati de arme

Un tânar din Craiova a fost depistat de jandarmi in timp ce se juca in fata unui club cu o sabie, iar altul a fost prins in timp ce se plimba pe strada cu un pistol in mâna.


O patrula din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile Craiova s-a sesizat din oficiu joi, in jurul orei 19.30, despre faptul ca, in fata barului Octan Oil SRL, de pe strada Matei Basarab din Craiova, se afla un tânar care detine o sabie. Jandarmii au intervenit si au constatat ca acela care flutura sabia se numeste Cosmin Horatiu D., de 16 ani, din Craiova.


S-a stabilit ca minorul se afla in bar cu amicul sau Catalin H., de 14 ani, din aceeasi localitate, iar dupa ce au iesit in fata barului, Cosmin a inceput sa-si ameninte prietenul cu o sabie de 80 de centimetri, in gluma, dupa cum au sustinut minorii.


Din discutiile purtate de jandarmi cu cei doi a reiesit faptul ca proprietarul sabiei este Catalin. Acesta cumparase obiectul cu o saptamâna in urma, fara ca parintii lui sa stie. Cei doi au declarat ca stiau ca portul unor asemenea obiecte este interzis de lege, insa au sperat sa nu fie vazuti de oamenii legii. Cei in cauza sunt cercetati acum pentru comiterea infractiunii de port ilegal de arma alba.


Cu pistolul la plimbare


Tot in cursul acestei saptamâni, jandarmii craioveni l-au depistat si pe Alexandru Costinel V., de 17 ani, din Craiova, in timp ce traversa strada Calea Bucuresti in zona magazinului Helin din cartierul Lapus având in mâna un pistol cu aer comprimat si un incarcator cu sapte cartuse calibru 9 mm. In urma cercetarilor s-a constatat ca minorul nu are documentele necesare pentru arma respectiva, acesta declarând ca o gasise cu doua saptamâni in urma intr-o parcare din Craiova.


In urma celor constatate, jandarmii i-au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savârsirea infractiunilor de nerespectare a regimului armelor si munitiilor privind detinerea si portul de arme fara drept si pentru insusirea bunului gasit. Dosarul impreuna cu pistolul au fost inaintate Parchetului de pe lânga Judecatoria Craiova, pentru continuarea cercetarilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS