12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO vola a fost spulberata de un tren personal

O vola a fost spulberata de un tren personal

Un gorjean din Turceni a murit dupa ce vola cu care se angajase in traversarea unei cai ferate a fost izbita de un tren de persoane, care circula pe ruta Târgu Jiu – Craiova.


Un barbat si-a pierdut viata in urma unui grav accident de circulatie petrecut ieri-dimineata in localitatea gorjeana Murgesti, Turceni. Vasile Iordache si vola pe care o conducea au fost spulberati de trenul de persoane 2.854 care circula pe ruta Târgu Jiu – Craiova. Conducatorul auto s-a angajat in traversarea unei treceri de cale ferata fara sa se asigure si nerealizând, din cauza cetii, ca se apropie un tren. Barbatul, care avea 34 de ani, era angajat al SC IDAIL CONSTRUCT SRL Turceni, firma de care se ocupa impreuna cu fratele sau. Ieri-dimineata, Vasile Iordache fusese sunat de un prieten care il rugase sa vina sa il tracteze, intrucât ramasese impotmolit in noroi cu un autoturism. Dupa ce a terminat treaba, tânarul s-a intors la firma, insa drumul sau s-a oprit pe calea ferata, unde a fost surprins de locomotiva care tracta trenul de persoane.


A fost aruncat 50 de metri


Accidentul a avut loc in jurul orei 8.45, in momentul in care prin localitatea Murgesti trecea trenul de persoane 2.854. Acesta se indrepta spre Craiova, insa a ajuns la destinatie cu patru ore intârziere, calea ferata fiind blocata de resturile volei conduse de gorjeanul Vasile Iordache. Acesta a fost aruncat prin parbrizul masinii, la peste 50 de metri de locul accidentului. Rudele victimei abia au reusit sa il identifice pe decedat, acesta având capul zdrobit. Resturi din masina spulberata au fost imprastiate la 30 de metri. Pasagerii din tren au resimtit izbitura, acestia intrând in panica si crezând ca trenul a deraiat.


Energia electrica, intrerupta


In urma impactului dintre utilaj si locomotiva un stâlp de electricitate a fost grav avariat, curentul fiind intrerupt in zona câteva ore. De asemenea, au fost distruse 30 de traverse de cale ferata, iar sina a fost indoita pe o lungime de câtiva metri. Locomotiva a suferit avarii in partea frontala, fiind scoasa de la locul accidentului si trimisa la Regionala CFR Craiova pentru reparatii. Trenul personal 2.854 a fost tractat de alta locomotiva si si-a reluat cursa dupa ce calea ferata a fost degajata de resturile utilajului: „Utilajul tip vola nu figura ca inmatriculat si traversa un drum care nu era deschis circulatiei publice. Conducatorul auto nu s-a asigurat corespunzator si a traversat prin locul respectiv, vola fiind lovita de trenul de persoane 2.854. Accidentul a fost in atentia unei echipe formate din politisti de la Traficul Feroviar, Inspectoratul de Politie al Judetului Gorj si Inspectoratul Teritorial de Munca“, a precizat agentul-sef principal Iancu Bura din cadrul IPJ Gorj. In urma mortii lui Vasile Iordache, doi copii minori au ramas orfani de tata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS