16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateActe false „fabricate“ intr-o unitate militara

Acte false „fabricate“ intr-o unitate militara

Un subofiter MApN este cercetat de procurorii militari craioveni pentru ca a „fabricat“ acte prin care si-a ridicat concubina la rang de ofiter. Plutonierul major Daniel Malin, subofiter la UM 01178 Craiova, este acuzat ca a completat pentru doi civili adeverinte de salariu prin care a atestat ca persoanele respective sunt ofiteri activi in cadrul unitatii militare amintite. Adeverintele, care purtau stampila unitatii militare, au fost folosite apoi de cei ale caror nume erau trecute pe ele pentru a obtine carduri bancare de la BRD. Cei doi beneficiari ai adeverintelor false au fost doi apropiati ai lui Malin, si anume Ionela Oprea, concubina plutonierului major, si Gheorghe Bicuti, un soi de ruda mai indepartata a aceluiasi subofiter.


Povestea acestor falsuri dateaza din anul 2001 si poate ar fi ramas necunoscuta oamenilor legii daca Daniel Malin nu s-ar fi despartit de Ionela Oprea. Dupa ruperea relatiei insa, fosta concubina l-a denuntat pe subofiter.


Procurorii militari craioveni au confirmat existenta unui asemenea dosar penal, insa au refuzat sa ofere orice amanunte cu privire la aceasta cauza, pe motiv ca dosarul se afla inca in curs de cercetare, nefiind pronuntata o solutie in ceea ce-l priveste pe invinuit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS