15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateEcografie doar cu plata

Ecografie doar cu plata

Bolnavii nu isi vor mai putea face ecografii gratuit in Policlinica Spitalului de Urgenta Craiova, pentru ca unitatea sanitara a cerut pentru aceste servicii tarife mai mari decât cele permise de normele metodologice la contractul-cadru pe 2007.


Spitalul de Urgenta Craiova a negociat conditiile incheierii contractului de furnizare a serviciilor medicale pentru ambulatoriul de specialitate separat de sectiile clinice, iar semnarea contractului ar trebui sa aiba loc pâna la 1 februarie. Cu toate acestea, reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Dolj sustin ca spitalul nu mai poate sa obtina o renegociere. „Normele metodologice de aplicare a contractului-cadru sunt foarte clare, iar conducerii spitalului i s-a explicat ca nu se poate face o negociere peste tarifele maximale stabilite de aceste norme. Cu toate acestea, spitalul si-a mentinut pozitia, iar noi am fost nevoiti sa respingem contractarea acestor servicii. O renegociere la acest capitol este imposibila“, a precizat Daniela Gheorghe, purtatorul de cuvânt al CAS Dolj.


Bolnavii va trebui sa mearga la alte policlinici


Reprezentantii Spitalului de Urgenta Craiova au refuzat sa vorbeasca despre modul in care s-au facut negocierile, motivând ca nu pot sa ofere informatii pâna la incheierea contractelor, dar au spus totusi ca atâta vreme cât contractul nu a fost semnat, conditiile vor putea fi modificate oricând. „Ambulatoriul mai poate sa contracteze servicii, nimic nu este stabilit definitiv pâna la semnarea contractului de furnizare a serviciilor medicale“, a spus Doina Tudose din cadrul serviciului DRG al Spitalului de Urgenta Craiova.


Daca reprezentantii CAS Dolj au dreptate, asiguratii care se trateaza in policlinica Spitalului de Urgenta vor mai beneficia gratuit de ecografii doar pâna la 1 februarie, in baza finantarii primite de policlinica prin act aditional la contractul pe 2006. Dupa aceasta data, pentru a putea beneficia de ecografii gratuite va trebui sa se adreseze altor policlinici sau cabinete particulare care vor avea contracte pentru aceste servicii cu CAS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS