15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMantog vrea sa-si doneze vila

Mantog vrea sa-si doneze vila

Presedintele PD Gorj, Ionel Mantog, s-a saturat de vila de stramutat de lux care i-a adus atâtea necazuri si chiar un dosar penal, democratul sustinând ca imobilul este o mizerie si ca se gândeste sa il doneze unei fundatii.


Presedintele Organizatiei Judetene a PD Gorj, Ionel Mantog, s-a saturat de vila sa de stramutat de lux pe care o considera o mizerie. Fostul secretar de stat detine, in cartierul Primaverii din Târgu Jiu, impreuna cu sotia sa, judecatoarea Ecaterina Mantog, o vila evaluata la câteva miliarde de lei vechi. Aceasta a fost construita de fosta Companie Nationala a Lignitului Oltenia, insa nu este finalizata. Felul in care constructuorul a realizat anumite lucrari l-a nemultumit pe proprietarul politician, mai ales ca acesta din urma s-a ales si cu un dosar penal consistent, in urma investigatiilor procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie. Ionel Mantog este judecat la Tribunalul Sibiu pentru savârsirea unor infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie, abuz in serviciu, fals in declaratii si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Sotia lui Ionel Mantog, Ecaterina Mantog, a primit doar o amenda administrativa in valoare de 1.000 de lei, fiind cercetata in acelasi dosar in care sotul sau a fost trimis in judecata.


„E o mizerie de casa“


Ionel Mantog a precizat ca nu doreste sa-i actioneze in instanta pe cei care l-au stramutat, intrucât pozitia in care se afla este incompatibila cu interesele sale personale.


„De vreo patru-cinci ani se tot bate moneda pe aceasta vila. A fost transformat un fapt obisnuit intr-un dosar penal. In acel dosar nu este nimic. Daca partidul m-a sustinut inseamna ca tot ceea ce spun este adevarat. Se vorbeste despre o casa de lux, dar nu este deloc asa. Nu este o vila de lux. E o mizerie de casa. Sa va dau cheile sa va duceti sa o vedeti cum arata si ce finisaje au facut. Astept sa vad ce au de gând cu ea cei de la complexul energetic. Poate n-o s-o mai preiau niciodata la cum arata. Eu nu am cerut niciodata companiei sa ma stramute. Eu vreau sa mi se faca ce a fost“, a afirmat Ionel Mantog, care este si director economic al Societatii Nationale a Lignitului Oltenia. Cu „mizerii“ de lux s-au mai ales si alte vipuri locale, precum seful Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu, sau fostul director al CNLO, Ion Vulpe, si alti potentati.


Lauda lupta anticoruptie…


Stramutatul de lux Ionel Mantog spune ca la un moment dat va dona vila unei fundatii pentru ca reprezentantii acesteia sa poata sa-i dea in judecata pe cei responsabili de stramutare. In ciuda dosarului de coruptie in care este judecat, liderul PD Gorj lauda lupta anticoruptie in care spune ca s-a implicat presedintele Traian Basescu. „Traian Basescu este atacat tocmai de cei care sunt vizati de lupta anticoruptie. Domnul presedinte nu ar avea nevoie de un avocat in mine, dar nu pot sa nu comentez ceea ce se intâmpla in prezent pe scena politica si ceea ce fac anumiti politicieni. Trebuie sa destelenim anumite atitudini“, a declarat Mantog. Intrebat daca este un exemplu sau o victima a luptei anticoruptie, fostul secretar de stat in Ministerul Economiei si Comertului s-a rezumat sa declare urmatoarele: „Eu sunt ceea ce sunt“, afirmatia fiind facuta in cadrul conferintei de presa a PD Gorj.


Inca o victima


Alta victima a vilei Mantog este si secretarul de stat in Ministerul Economiei si Comertului, Cosmin Popescu, secretar executiv al PD Gorj. Procurorii anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a lui Cosmin Popescu, pentru savârsirea infractiunilor de fals intelectual si favorizarea infractorului, dosarul fiind pe rol la Tribunalul Sibiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS