10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLocuri de joaca noi si in 2007

Locuri de joaca noi si in 2007

Muncipalitatea craioveana isi propune sa amenajeze noi locuri de joaca pentru copii. Desi nu au experiente tocmai placute când vine vorba de intretinerea acestora, reprezentantii primariei sustin ca vor incerca sa gaseasca terenuri pentru cel putin zece amplasamente.


Edilii din Banie nu se lasa cu una, cu doua si vor incerca si anul acesta sa amenajeze noi locuri de joaca, desi majoritatea celor facute in anii trecuti au fost distruse de mai multe ori. Suma care va fi investita la acest capitol, de catre Directia Tehnic, Investitii si Gopodarire Comunala, nu se va cunoaste cu exactitate pâna când, potrivit viceprimarului Gheorghe Nedelescu, bugetul local nu va fi supus aprobarii executivului municipalitatii si apoi Consiliului Local Craiova. Vicele este de parere ca, in 2007, unele dintre locurile de joaca existente, scoase din uz, vor fi inlocuite, iar pentru alte zece se va incerca gasirea unor amplasamente.


„Inca de când a fost instalata actuala conducere a primariei am avut probleme cu persoanele care distrugeau locurile de joaca. Am alertat si asociatiile de proprietari sa fie mai atente, insa problemele nu au incetat, deoarece multi reprezentanti ai acestora nu s-au implicat. Pentru ca nu ii puteam obliga sa le administreze, au ramas doar sub supravegherea Politiei Comunitare“, a explicat viceprimarul Gheorghe Nedelescu.


Nemultumiti de activitatea organelor de ordine sunt si parintii, care sustin ca ar trebui ca toti cei abilitati sa ia decizii sa se implice mai mult. Acestia sustin ca primaria investeste banii degeaba in astfel de amplasamente, care sunt oricum distruse de huligani. „Va spun eu cine vine sa le distruga! Pustanii de 17 – 18 ani. Dupa ora 21.00, se strâng toti cu seminte si bauturi alcoolice si incep sa se dea in leagane si balansoare. Dupa ce se ametesc un pic nu ii mai opreste nimic sa dea cu picioarele in ele si sa le sparga. Daca sunt putin ciobite nu isi mai aduce nimeni copilul sa se joace acolo, ca s-ar putea rani“, a spus Costel Manescu, parinte.


Functionarii vâneaza terenuri libere


In urma cu doi ani, administratia locala craioveana a investit doua miliarde de lei pentru a cumpara aparate pentru 15 locuri de joaca, de la SC DUPLEX COM SRL Sebes – Alba. In 2006, investitia a crescut, ajungând la trei miliarde de lei si intrând in patrimoniul local, cu aceasta ocazie, 32 de aparate pentru locuri de joaca achizitionate de la firma SC TODIMAR Bistrita. Cel mai probabil insa, in 2007, suma folosita cu aceeasi destinatie se va situa, potrivit vicelui Nedelescu, sub pragul de trei miliarde de lei.


Pâna când vor primi banii necesari pentru organizarea licitatiei si cumpararea efectiva a locurilor de joaca, functionarii publici au inceput din nou sa inventarieze domeniul public din Banie pentru a descoperi spatii libere. „Am pus ochii pe câteva terenuri si vom afla de la Directia Juridica daca sunt libere si le putem folosi pentru amenajarea acestor locuri. Ele sunt in diverse cartiere, de la Brazda lui Novac, la Craiovita Noua sau 1 Mai“, a declarat Gheorghe Nedelescu.


Precizam ca si anul trecut operatiunea a fost realizata de angajatii administratiei locale, insa a ramas in cea mai mare parte fara efect, deoarece terenurile identificate de acestia se aflau in proces de revendicare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS