15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorjul, judet de asistati social

Gorjul, judet de asistati social

Jumatate din populatia judetului Gorj va beneficia de ajutoare pentru incalzirea locuintei. Autoritatile estimeaza ca aproximativ 40.000 de familii si persoane singure vor primi sprijin financiar din partea statului pentru achizitionarea de lemne, conform ultimelor reglementari legale. Acestea se adauga la cei 26.000 de beneficiari care se incalzesc cu gaze si care au primit deja ajutor financiar pentru incalzirea locuintei pe perioada iernii.


Cererile pentru acordarea sprijinului catre cei care se incalzesc cu lemne sunt distribuite de primarii. „Am constatat o distribuire slaba a cererilor de catre autoritatile locale pentru eventualii beneficiari. Termenul-limita pâna la care se pot depune cererile este 31 ianuarie“, a spus Vasile Piciorusi, directorul Directiei Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei (DMSSF) Gorj. Ajutorul pentru cei care se incalzesc cu lemne se acorda pentru primele trei luni ale acestui an.


Jumatate din familiile din Târgu Jiu vor primi ajutoare


Autoritatile locale ale municipiului Târgu Jiu au tiparit 3.000 de formulare de cereri, pe care au inceput sa le distribuie, de saptamâna trecuta, prin clubul vârstnicilor de pe strada Arges si prin sediul Directiei de Asistenta Sociala din cadrul primariei. Teodora Ciobanu, directoarea Directiei de Asistenta Sociala, a spus ca aceste cereri trebuie insotite de declaratii pe propria raspundere privind veniturile pe care le realizeaza solicitantii. In prezent, 13.000 de familii din Târgu Jiu, care se incalzesc cu gaze, beneficiaza de ajutor financiar. De ajutorul pentru incalzire sunt indreptatite sa beneficieze familiile cu un venit mediu de persoana de pâna la 500 de lei. Astfel, pentru un venit de pâna la 125 de lei, statul acorda un ajutor de 46 de lei lunar, iar cei care au intre 440 si 500 de lei vor primi 14 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS