18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate2007, anul drumurilor in Dolj

2007, anul drumurilor in Dolj

Zeci de milioane de lei din fonduri europene, guvernamentale si credite vor fi folosite anul acesta pentru refacerea infrastructurii de drumuri din judetul Dolj.


Administratia doljeana va distribui, in cadrul unei sedinte extraordinare de consiliu care va avea loc cel mai probabil vineri, 15,7 milioane de lei destinate modernizarii unor drumuri judetene si comunale.


Cea mai mare parte a banilor – 11,2 milioane de lei – va fi folosita pentru repararea unor drumuri judetene, iar 4,5 milioane pentru reabilitarea unor portiuni de drumuri comunale. Potrivit presedintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, impartirea banilor ar putea da de furca autoritatilor pentru ca o parte dintre primari au clasificat drumurile de acces ca drumuri comunale.


„S-ar putea sa avem probleme la impartirea banilor cu faptul ca o parte din primari au considerat ca drumul spre o padure este comunal. Daca va fi nevoie, pe viitor vom face chiar un amendament la hotarârea de guvern cu delimitarea acestora pentru ca sa nu avem probleme cu implementarea unor proiecte importante din cauza unor probleme juridice“, a spus Prioteasa.


Drumurile judetene, modernizate cu bani de la UE


Alta sursa de finantare pentru lucrarile de infrastructura rutiera vine de la Uniunea Europeana. Banii folositi de guvernul român in timpul inundatiilor de anul trecut vor fi returnati anul acesta in baza Directivei 4-Inundatii si aproximativ 20 de milioane de lei vor ajunge in Dolj pentru repararea drumurilor judetene. Prioritate pentru administratia doljeana vor avea proiectele intocmite pentru legarea la asfalt a 12 comune doljene si drumul judetean Filiasi – Melinesti, a carui modernizare a inceput in anul 1996 si nu s-a finalizat nici pâna in prezent.


Investitia pentru reabilitarea a 15 kilometri din drumul judetean 605A a inghitit pâna anul trecut 5,6 milioane de lei si alte 7,4 milioane vor fi folosite pentru terminarea lucrarilor. De altfel, obiectivul a fost propus si pe lista de lucrari care vor fi finantate din imprumutul de 530 de miliarde pe care consiliul judetean il va contracta anul acesta de la banca tot pentru modernizarea unor drumuri judetene. Conform presedintelui Ion Prioteasa, alt drum in care se va investi masiv incepând din acest an este cel care leaga orasul Segarcea de comuna Cârna.


Drumul spre Rânca, pe lista de prioritati


In vizorul autoritatilor a intrat si DJ 605 care leaga Craiova de Melinesti. Conform presedintelui CJ, soarta soselei care scurteaza drumul craiovenilor catre Rânca va fi discutata in cadrul sedintei Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Oltenia. „Dorim sa avem o discutie cu toti presedintii de consilii judetene din regiune pentru ca drumul judetean 605 Craiova – Melinesti pâna la limita cu judetul Gorj si mai departe sa devina drum national. Daca nu se va putea, vom propune acest drum printre primele finantate din fonduri structurale“, a spus Prioteasa. Chiar daca administratia doljeana urmareste rezolvarea problemelor de infrastructura de drumuri, presedintele CJ a precizat ca nu vor fi uitate aductiunile de apa, toate comunele doljene care nu beneficiaza de o astfel de retea având proiecte pentru acest obiectiv in urmatorii ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS