29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUniversitatea „Constantin Brâncusi“ se pregateste de evaluare

Universitatea „Constantin Brâncusi“ se pregateste de evaluare

Universitatea „Constantin Brâncusi“ (UCB) din Târgu Jiu se pregateste de evaluarea Agentiei Române de Asigurare a Calitatii in Invatamântul Superior (ARACIS). Institutia de invatamânt superior este inclusa, alaturi de alte noua universitati din tara, intr-un program-pilot de monitorizare a criteriilor care vor sta la baza acreditarii si autorizarii facultatilor si specializarilor. O echipa a ARACIS va urmari si analiza toata activitatea institutiei de invatamânt superior pe linie didactica, dar si organizatorica. „Am solicitat sa fie inclusa in acest program si UCB. Va veni sa constate cum se desfasoara procesul academic, care este baza materiala si financiara, dar si alte aspecte. Aceasta inseamna ca va veni o comisie de la ARACIS, care va verifica activitatea, in conformitate cu criteriile de evaluare a invatamântului superior. Conditiile pe care nu le indeplinim vor fi aduse la cunostinta conducerii universitatii pentru ca, intr-un anumit termen, sa fie remediate“, a precizat Onisifor Olaru, prorectorul Universitatii „Constantin Brâncusi“.


Printre institutiile de invatamânt inculse in acest program, alaturi de Universitatea din Târgu Jiu se numara Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iasi, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea din Cluj si Universitatea din Pitesti.


20 de posturi didactice scoase la concurs


Unul dintre criteriile care trebuie indeplinite de UCB in vederea evaluarii este acoperirea posturilor didactice cu cadre titulare, la acest capitol inregistrându-se unele probleme. Onisifor Olaru a precizat ca, pentru remedierea situatiei, UCB va scoate la concurs aproximativ 20 de posturi didactice: „Unele dintre ele sunt destinate pentru promovari de la asistent la sef de lucrari, de pilda, dar sunt si altele scoase la concurs prin care intentionam sa aducem cadre didactice noi pe disciplinele care sunt deficitare“.


Criteriile in functie de care se vor acorda acreditarile si autorizarile au fost publicate intr-un ghid de evaluare, care a fost distribuit tuturor universitatilor din tara. In baza acestor conditii se va face o noua evaluare a institutiilor de invatamânt superior la standardele Uniunii Europene. „Creditarea universitatilor se va face dupa criterii care sunt valabile si in Uniunea Europeana“, a spus Onisifor Olaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS