20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsilierul „cârtita“ Dragu, pe farasul liberal

Consilierul „cârtita“ Dragu, pe farasul liberal

Consilierul local liberal Mihai Dragu ar putea fi exclus din partidul in care s-a inscris acum câteva luni. Biroul Permanent al PNL Craiova a hotarât sa propuna organismului de conducere judetean excluderea alesului dupa ce Dragu a votat in consiliul local impotriva unui proiect de hotarâre initiat de liberali.


Proiectul de hotarâre care l-a bagat in bucluc pe Dragu permitea transportatorilor judeteni sa foloseasca anumite statii situate in municipiu si a fost initiat de consilierii PSD si PNL, inclusiv de ex-peremisto-pesedistul Dragu. Biroul politic de la municipiu a formulat propunerea de excludere a lui Mihai Dragu in cadrul unei sedinte extraordinare, convocata joi seara, in aceeasi zi in care alesul liberal votase in CL Craiova impotriva deciziei luate in cadrul organismului de conducere din care face parte. Ulterior, Dragu a declarat ca nu a putut vota pentru proiectul de hotarâre atâta timp cât acesta era ilegal.


„Biroul Permanent Municipal a hotarât ieri sa propuna Biroului Judetean excluderea mea din partid pentru ca am votat cu Alianta DA, adica cu PD si pentru legalitate. Aceasta initiativa nu a avut temei juridic, fapt recunoscut si de initiatori. In cadrul biroului politic mi s-a cerut sa semnez aceasta hotarâre si am semnat-o, dar le-am spus ca la sedinta voi astepta argumentele de ordin juridic. In timpul sedintei de consiliu, chiar primarul si secretarul primariei au spus ca nu vor trimite aceasta hotarâre pentru avizare la prefectura pentru ca nu este legala“, a precizat Dragu.


Proiectul de hotarâre, care a mai fost trecut pe ordinea de zi a sedintei CL si luna trecuta, a fost in cele din urma respins de consilieri cu 14 voturi impotriva, 11 pentru si doua abtineri.


Votul secret, spaima lui Groza


Gestul consilierului „rebel“ nu a ramas insa netaxat de conducerea de la municipiu, iar Dragu risca in prezent sa fie exclus din partidul in rândurile caruia a fost primit acum câteva luni. Seful pe linie de partid, presedintele PNL Craiova, Ion Groza, a motivat decizia drastica prin faptul ca nu ar baga mâna in foc ca Dragu ar respecta deciziile luate de partid la votul secret din Consiliul Local Craiova. „In Biroul Municipal am discutat pozitia noastra si s-a semnat un document in acest sens pe care l-a semnat si Dragu. Conform articolului 17, litera b, din Statutul PNL, un membru care nu a respectat deciziile luate in cadrul organismelor de conducere poate fi exclus din partid. PNL nu e obligat sa voteze cu Alianta DA, voteaza cu cine vrea, iar eu nu mai am incredere ca, atunci când vom incepe negocierile cu celelalte partide pentru locurile din consiliile de administratie ale regiilor si in consiliul local se va vota in mod secret, Dragu va respecta decizia luata la partid si nu se va duce in consiliu sa voteze cum il taie capul“, a declarat Ion Groza.


„Migratorul“ Dragu fenteaza legea


Desi propunerea de excludere a consilierului Dragu nu a ajuns inca in posesia conducerii judetene a partidului, presedintele PNL Dolj, senatorul Mario Ovidiu Oprea, a lasat sa se inteleaga ca organismul de conducere judetean nu va interveni asupra propunerii formulate de liberalii de la municipiu si va respecta decizia acestora. „Inca nu am primit propunerea Biroului Municipal, dar vom convoca imediat, conform statutului, sedinta Comitetului Executiv. Oricum, in PNL deciziile organismelor de conducere se iau in mod independent“, a spus presedintele PNL Dolj, Mario Oprea. Desi, conform legii care modifica statutul alesilor locali, in cazul in care un consilier local este exclus din partid mandatul acestuia inceteaza de drept, Dragu si-ar putea pastra functia din CL Craiova. Legea nr. 249/2006 prevede faptul ca alesii ramân fara mandat in cazul in care nu mai sunt membri in partidul pe listele caruia au fost alesi, iar itinerariul politic a lui Dragu a inceput in 2004 sub culorile peremiste.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII