3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePâinea nu se scumpeste

Pâinea nu se scumpeste

Producatorii din Dolj nu au nici un motiv sa scumpeasca pâinea, asa cum prevad reprezentantii patronatului, citati de presa centrala.


Directorul executiv adjunct al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Dolj, Valentin Bulumaci, a declarat ca pretul scazut al kilogramului de grâu din judet nu justifica cresterea iminenta a pretului pâinii cu 500 de lei vechi, anuntata de presedintele patronatului Rompan, Aurel Popescu.


„In Dolj, grâul se vinde in prezent cu 2.700 – 2.800 de lei pe kilogram. Rar se gaseste un cumparator care sa plateasca 3.000 de lei. Pretul scazut se datoreaza lipsei calitatii grâului. Procesatorii spun ca grâul din actuala productie are un indice de panificatie de gluten de 18-20 in loc de 20-24, deci platesc mai putin taranilor“, a precizat Bulumaci.


Presedintele Rompan a declarat pentru presa centrala ca de luna viitoare pâinea si produsele de panificatie vor costa mai mult din cauza cresterii pretului grâului si ca aceasta nu va fi singura scumpire din perioada urmatoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS