9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInvatamântul doljean reintra

Invatamântul doljean reintra

Potrivit liderilor de sindicat din invatamântul preuniversitar doljean, de astazi elevii merg la cursuri in conditii normale. Potrivit vicepresedintelui Sindicatului Invatamântului


Preuniversitar (SIP) Dolj, prof. Constantin Lungulescu, scoala se reia. „In Dolj, toate unitatile de invatamânt intra de azi in flux normal. Insa, noi, liderii de sindicat, nu vom sta cu mâinile in sân. Pe parcursul urmatoarelor saptamâni ne vom aseza la masa negocierilor. Nu vom ceda pâna când nu vom obtine majorarile salariale: 30% pentru anul 2007 si un calendar de majorari pâna la finele anului 2008“, a spus vicepresedintele SIP Dolj, Constantin Lungulescu.


Potrivit sursei citate, daca doleantele profesorilor nu vor fi rezolvate, este posibil ca bugetarii din Educatie sa declanseze o greva generala de amploare. „Orice este posibil! In conditiile in care la negocierile ce vor urma nu se va ajunge la un compromis acceptabil cu guvernul, o greva in Educatie nu poate fi exclusa. Iar dupa cum s-a vazut, vineri, 15 septembrie, conflictul nostru de munca este putin probabil de a se fi incheiat pozitiv“, a precizat Lungulescu. Totodata, acesta a adaugat si faptul ca, sindicatele din invatamânt se vor consulta fiecare cu membrii lor de sindicat, iar decizia finala le va apartine oamenilor de la catedra.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS