17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDrogurile si traficul de persoane - dezbatute in Valea Jiului

Drogurile si traficul de persoane – dezbatute in Valea Jiului

In cadrul campaniei „Saptamâna Prevenirii Criminalitatii“, derulata de Inspectoratul Judetean de Politie (IPJ) Hunedoara la nivelul intregului judet, astazi, in sala de conferinte a Bibliotecii Universitatii Tehnice Petrosani, incepând cu ora 11.00, are loc o actiune de informare a tinerilor pentru prevenirea consumului de droguri. Manifestarea se incadreaza intr-un amplu program care se va derula in judet timp de o saptamâna si care cuprinde discutii si seminarii pe teme legate de proximitate, educatie rutiera, prevenirea consumului de droguri, prevenirea tâlhariilor, traficului de persoane si violentei in familie.


Politistii din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog din Petrosani vor prezenta un material referitor la consumul de droguri si vor imparti participantilor pliante prin care atrag atentia asupra riscului consumului de droguri. De asemenea, sâmbata, 16 septembrie, la Casa de Cultura din Petrila, reprezentantii politiei, ai Organizatiei „Salvati Copiii“, ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, reprezentantul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Hunedoara si autoritatile locale vor participa la o intrunire unde vor vorbi cu tinerii despre riscul la care se pot expune in ceea ce priveste traficul de persoane. Cu ajutorul unui video-proiector se va prezenta materialul educativ-preventiv cu marturii ale unor victime ale traficului de persoane si se vor distribui pliante informative.


In vederea prevenirii violentei in familie, in baza unui program comun cu Fundatia „Conexiuni“ din Deva, intitulat „Toleranta zero la violenta“, politistii hunedoreni vor organiza la sediul IPJ o masa rotunda, la care participa toate institutiile partenere in Grupul de lucru la nivelul judetului Hunedoara si unde se va dezbate fenomenul violentei domestice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS