27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBancile din scuarul Revolutiei au picat din cer

Bancile din scuarul Revolutiei au picat din cer

Mobilierul stradal din scuarul din fata Tribunalului din orasul Râmnicu Vâlcea a fost achizitionat dupa toate aparentele fara licitatie publica. Nici viceprimarul Monceanu si nici consilierii locali nu stiu de unde a aparut mobilierul.


In scuarul Revolutiei, pe lânga lucrarile de modernizare a spatiului, câstigate de Hidroconstructia, au aparut de mai multe saptamâni câteva piese de mobilier stradal despre care se pare ca administratia publica locala nu stie nimic. Desi orice achizitie pentru domeniul public trebuie facuta prin licitatie, consilierii locali au recunoscut in ultima sedinta ca pentru bancile montate in scuar nu exista nici un fel de licitatie. De asemenea, CL a respins o propunere a Departamentului Investitii din cadrul Primariei Râmnicu Vâlcea prin care se solicitau fonduri atât pentru dotarea cu mobilier a scuarului Revolutiei, cât si a celui din zona Nord. Cei de la Investitii mai cereau si o suplimentare de fonduri pentru lucrarile de la scuarul Revolutiei, deoarece firma care a câstigat licitatia a solicitat sume pentru continuarea constructiilor. Cererea a fost respinsa, lucrarile din scuar urmând a se continua fara a se realiza o iluminare stradala si, teoretic, fara a se monta mobilier stradal. Cu toate acestea, bancile pentru care se solicitasera fonduri existau deja. Evaluatorii primariei spun ca fiecare piesa de mobilier stradal instalata pâna in prezent valoreaza 28 de milioane lei vechi. Consilierii locali au fost de parere ca suma este exagerata, iar propunerea pentru achizitionarea acestora a fost respinsa.


Nimeni nu stie cum au aparut bancile in scuar


Vicele Constantin Monceanu spune ca nu stie de unde au aparut bancile din scuarul supus modernizarii si ca nu are cunostinta de o licitatie publica organizata special pentru aceste piese de mobilier. „Aceasta lucrare a fost mostenita. Primarul Mircia Gutau a dorit ca scuarul sa fie gata pâna la 21 iulie, chiar daca instalarea bancilor nu a fost prevazuta in contractul initial“, a spus Monceanu. Una peste alta, nici viceprimarul si nici consilierii locali nu stiu cum a aparut mobilierul stradal si nici cine trebuie sa il plateasca. „Se pare ca oamenii de la Investitii nu au trecut in sursele de finantare si sume pentru banci. Cele care exista acum vor fi inlaturate in momentul in care Hidroconstructia isi va termina lucrarea si de abia dupa aceea vom solicita organizarea unei licitatii pentru mobilier stradal, atât pentru scuarul din fata Tribunalului, cât si pentru cel din Nord“, a afirmat Monceanu. Investitiile in cele doua zone ale orasului s-au ridicat pâna acum la 30 de miliarde de lei vechi. Pentru lucrarile din scuarul Independentei, Hidroconstructia a solicitat municipalitatii pâna in prezent opt miliarde de lei vechi. Daca CL nu ar fi respins suplimentarea de buget, firma de constructii ar fi primit 300 de milioane in plus. Constantin Monceanu sustine ca la urmatoarea rectificare de buget se vor prevede sume si pentru achizitionarea prin licitatie publica a pieselor de mobilier stradal necesare pentru cele doua zone.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS