14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLicitatie pentru spatii la Spitalul de Urgenta

Licitatie pentru spatii la Spitalul de Urgenta

Spitalul de Urgenta Craiova a reziliat toate contractele cu firmele care desfasurau activitati in spatiile inchiriate in incinta unitatii sanitare, pe motiv ca atribuirea spatiilor respective nu s-a facut pe baza de licitatie. Sunt vizate spatiul de vânzare a ziarelor, chioscul cu produse alimentare si cel al asociatiei de ingrijiri la domiciliu „Helios“, care functionau in cladirea policlinicii, dar si toate automatele de cafea. Unitatea sanitara a dorit sa incheie foarte repede socotelile cu firmele respective si, dupa un preaviz de 15 zile, de luni s-a trecut la „redecorarea“ spatiilor pe care acestea le-au avut la dispozitie. Astfel, automatele de cafea au fost deconectate, iar chioscurile, demolate.


Victime colaterale


Conducerea Spitalului de Urgenta Craiova sustine ca decizia de reziliere a vizat de fapt firmele care detin automate de cafea, celelalte societati fiind victime colaterale. „Am inregistrat numeroase plângeri din partea cadrelor medicale in legatura cu mizeria care se strânge in jurul acestor automate. Prin urmare, am verificat toate documentele intocmite de spital cu aceste firme si nu am gasit contractul cu una dintre firme. Alt motiv de reziliere a contractelor l-a constituit faptul ca nici unul din spatii nu fusese inchiriat pe baza de licitatie“, a declarat ec. Maria Rata, director financiar-contabil la Spitalul de Urgenta Craiova.


In replica, dr. Angela Camenita, directoarea Helios Medica, una dintre firmele afectate de rezilierea contractelor, sustine ca reprezentantii spitalului cauta motive acolo unde nu sunt: „In perioada in care am semnat contract cu spitalul, Helios era singura asociatie de ingrijiri la domiciliu din judetul Dolj. Cum putea spitalul sa organizeze licitatie doar cu un singur ofertant?“. Situatia s-a mai schimbat insa de atunci. Acum, in judetul Dolj exista trei asociatii de ingrijiri la domiciliu din care Spitalul de Urgenta ar putea sa aleaga. Una dintre acestea functioneaza in cadrul Policlinicii Cordis, unitate care apartine dr. Florea Mitroi, tatal managerului general al Spitalului de Urgenta, dr. Cristina Calangiu.


Ce activitati se vor desfasura in incinta Spitalului de Urgenta Craiova dupa desfasurarea licitatiei este greu de spus. Maria Rata sustine ca nu s-a stabilit deocamdata in comitetul director ce destinatie vor avea spatiile, insa a precizat ca vor fi incheiate contracte si pentru instalarea unor noi automate de cafea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII