12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024

Vreau sa fiu vedeta!

Lumea show-bizz-ului atrage tot mai multi tineri. Cu sau fara studii muzicale, dar mizând pe atitudine si pe aspectul fizic, adolescentii zilelor noastre viseaza cu ochii deschisi sa-si traiasca viata in lumina reflectoarelor.


 


„Vreau sa ma fac artist!“, acesta este raspunsul multor adolescenti chestionati in legatura cu planurile lor de viitor. Meserii precum medic sau invatator, foarte râvnite inainte de ’89, au pierdut mult teren in ochii tinerilor. Mirajul celebritatii este mult mai tentant decât acela de a salva vieti. Sa fii pe scena, publicul sa te aclame frenetic, jurnalistii sa-ti soarba fiecare cuvânt, cam acestea sunt coordonatele unei cariere de succes. La ultimele preselectii organizate pentru descoperirea de noi talente s-a inregistrat un numar foarte mare de concurenti si in Craiova, semn ca si tinerii olteni viseaza sa ajunga cunoscuti peste noapte.


Craiovenii, avizi de succes


Sa treci in foarte scurt timp de la un necunoscut la un star nu este chiar imposibil, având in vedere ca exista foarte multe exemple de tineri care au reusit sa câstige intr-un timp scurt simpatia publicului. Alina, membra a trupei ASIA, câstigatoarea concursului „Alege ASIA“, este un exemplu elocvent in acest sens. Imediat dupa ce a devenit membra in trupa impresariata de Florin Ionescu, viata Alinei s-a schimbat, a parasit Clujul, orasul natal, pentru Bucuresi si a gustat din plin din cupa succesului. Practic, peste noapte, Alina a ajuns o vedeta. Si acesta nu este un caz singular in show-bizz-ul românesc. Succesul acestora nu face decât sa-i incurajeze pe toti acei tineri care viseaza sa straluceasca pe firmamentul muzicii românesti. Tocmai de aceea competitii de genul „Se cauta o stea“ au foarte mare succes printre tineri.


Când Caravanele „Freshstar“ si „Megastar“ au venit in Cetatea Baniei pentru a cauta viitoare vedete, tinerii s-au inghesuit pentru a fi remarcati. Cu sau fara studii muzicale, acestia s-au prezentat in fata juriului si au asteptat emotionati sa fie evaluati. Si cum o astfel de sansa nu apare foarte des, chiar si cei care au aflat in ultimul moment de preselectie au tinut sa se prezinte, caci nu se stie niciodata de unde sare iepurele.


Speranta moare ultima


„Am aflat de competitie si am venit si m-am inscris si eu. Nu stiu ce sanse am, dar nu imi pun prea mari sperante“, a afirmat Gabi, o tânara care asteapta sa-i vina rândul pentru a incânta juriul de la „Megastar“. Chiar si cei care nu locuiesc in Craiova au facut efortul de a se inscrie in concurs. Alex Vijulie, un tânar de 20 de ani, din Filiasi, a participat atât la preselectia organizata de „Fresh Star“, cât si la „Megastar“. Tânarul nu a fost descurajat ca nu a fost pe placului primului juriu (cel al Caravanei „Fresh Star“) si a vrut neaparat sa afle si parerea altor specialisti.


Distanta nu a reprezentat insa un impediment pentru cei care au fost siguri ca au stofa de vedeta. Cristian Ilie este un botosenean, student in cadrul Universitatii de la Suceava, care este in stare sa lupte din rasputeri pentru o cariera in muzica. Studentul s-a invoit de la cursuri si a venit tocmai din Suceava pentru a participa la preselectia „Fresh Star“ din Craiova. Desi Crina Mardare l-a sfatuit sa-si descopere si alte inclinatii, tânarul nu s-a lasat descurajat si a promis ca va participa si la alte competitii. „M-am urcat in tren si am venit la Craiova. Am vrut sa vad de ce sunt in stare. Bineinteles ca voi participa si la alte concursuri“, a spus Cristian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS