22 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDatorii de peste 12 milioane RON la apa

Datorii de peste 12 milioane RON la apa

Locuitorii din Valea Jiului au ajuns sa acumuleze datorii de peste 12 milioane de lei catre Regia Autonoma a Apelor Valea Jiului, iar pentru recuperarea sumelor societatea are pe rol 5.000 de procese intentate datornicilor. Directorul Regiei Autonome a Apelor Valea Jiului, Gheorghe Cioara, declara ca oamenii au acumulat pe parcursul anilor datorii tot mai mari si, in momentul de fata, dat fiind câstigurile si sursele de venit reduse ale majoritatii populatiei, oamenilor le este greu sa plateasca.


„Neglijeaza consumul apei si platesc cu prioritate facturile la telefon sau la televiziunea prin cablu. Având in vedere faptul ca suntem obligati sa luam toate masurile legale pentru recuperarea prejudiciului creat prin neplata facturilor, avem peste 5.000 de dosare de actionare in judecata, nu doar persoane fizice, ci si societati sau agenti economici“, a spus Cioara. Conducerea Regiei sustine ca trimiterea datornicilor in instanta nu este o solutie agreata in conditiile in care pentru fiecare dosar introdus pe rol societatea mai cheltuieste circa 50 de lei pentru taxe si timbre fiscale.


In afara de populatie, lista datornicilor la apa potabila si menajera este completata si de societatile de termoficare din Valea Jiului, agenti economici, primarii, valoarea totala a debitelor restante catre RAAVJ ridicându-se la 24 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS