14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul director de dezvoltare al CNLO, trimis in judecata pentru abuz in serviciu

Fostul director de dezvoltare al CNLO, trimis in judecata pentru abuz in serviciu

Fostul director de dezvoltare din cadrul CNLO, in prezent SNLO, Constantin Predoiu, a fost trimis in judecata de Parchetul de pe lânga Tribunalul Gorj pentru abuz in serviciu contra intereselor publice. In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata patru membri ai unei comisii din cadrul Institutului de Cercetare Stiintifica, Inginerie Tehnologica, Proiectari Mine si Lignit (ICSITPML) din Craiova pentru fals intelectual si complicitate la abuz in serviciu.


Victoria Becheru a primit mostenire de la sora sa, care decedase, un sopru cu patru incaperi, zidit si acoperit cu tigla, si un patul din lemn, aflate in satul Pinoasa, comuna Câlnic. Pentru ca zona era afectata de lucrarile miniere, femeia a vrut sa vânda catre CNLO constructiile si terenul aferent cu suma de 150 de milioane de lei, dar nu a primit nici un fel de raspuns la oferta sa. Conform rechizitoriului, Constantin Predoiu a urmarit, de fapt, interesele altei persoane, astfel ca a intermediat cumpararea imobilelor, la acelasi pret, de catre Aurelia Sanda.


Prejudiciu de un miliard de lei


In rechizitoriu se mentioneaza ca, dupa incheierea tranzactiei, Constantin Predoiu s-a deplasat la EMC Rovinari si i-a solicitat directorului Gheorghe Davitoiu inceperea procedurilor pentru stramutarea gospodariei prin reconstructie. Acesta nu a fost de acord si a solicitat efectuarea de documentatii tehnice pentru toate casele din zona respectiva. Procurorii au constatat ca in documentatia tehnica intocmita de comisia din cadrul ICSITPML Craiova, condusa de Stan Bocioaga si din care mai faceau parte Constantin Giurgiulescu, Dumitru Ciucu si Nicolae Vancea, se mentioneaza existenta unei case de locuit, compusa din trei camere si hol, precum si o bucatarie de vara.


Procurorii au constatat ca Predoiu s-a implicat in avizarea favorabila in privinta construirii unei case in Târgu Jiu, beneficiara fiind protejata lui, Aurelia Sanda. Aprobarile s-au dat in urma influentei exercitate de Constantin Predoiu, acesta contactând un membru din comisia de negociere. Sanda Aurelia a primit acordul pentru construirea casei, unul dintre documente fiind semnat pentru confirmarea legalitatii de Predoiu. Gheorghe Davitoiu, care indeplinea si functia de presedinte al comisiei de negociere, nu a semnat conventia, fiind plecat in concediu. Potrivit rechizitoriului, prejudiciul adus unitatii miniere se ridica la aproape un miliard de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII