11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDroguri in Vama Calafat

Droguri in Vama Calafat

Un cetatean turc a incercat sa intre in România cu 60 de pastile de efedrina, iar altul a incercat sa treaca frontiera cu carcase si baterii de celular contrafacute.


Un cetatean turc a fost depistat de lucratorii Biroului Vamal Calafat si de politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat in timp ce incerca sa intre in România având asupra sa 60 de pastile de efedrina a 50 mg fiecare.


Duminica seara, in jurul orei 18.30, cetateanul turc Orhan D., de 48 de ani, a incercat sa intre in tara prin PTF Calafat, conducând un microbuz in care se mai aflau trei persoane, cetateni turci. Cu ocazia controlului de frontiera, echipa mixta formata dintr-un politist de frontiera si un lucrator vamal a avut suspiciuni cu privire la marfurile transportate in microbuzul respectiv, asa ca s-a decis folosirea câinelui specializat in depistarea drogurilor, ce apartine Directiei Regionale Vamale Craiova.


Câinele a confirmat banuielile


Dupa ce a adulmecat prin microbuz, câinele s-a dus glont la o geanta de voiaj de culoare neagra, in care politistul de frontiera si lucratorul vamal au gasit o cutie de culoare galbena având inscriptia Efedrin Arsan, in care se aflau trei folii de plastic sigilate cu 20 de pastile fiecare. In urma investigatiilor, s-a stabilit ca acestea apartineau unui pasager turc din microbuz, Dursun C., de 43 de ani, care a declarat ca le-a achizitionat din Turcia, pentru un prieten din Germania. Fiind efectuat un test asupra pastilelor cu trusa Narcotest, acestea au reactionat pozitiv.


Extinzându-se controlul asupra bagajelor din microbuz, intr-o geanta care ii apartinea soferului turc Orhan D. au mai fost descoperite 108 carcase de telefon si cinci acumulatori cu inscriptia Nokia, in legatura cu care exista suspiciunea ca ar fi contrafacute, aducându-se atingere unui drept de proprietate intelectuala.


Ca urmare a celor constatate, lucratorii vamali au retinut produsele descoperite, iar politistii de frontiera au intocmit cetateanului turc Dursun C. acte premergatoare pentru detinerea si transportul fara drept de precursori si contrabanda calificata, iar celuilalt cetatean turc acte pentru plasarea sub regim vamal de marfuri susceptibile a incalca dreptul de proprietate intelectuala al marcii respective. Dosarul privind pastilele de efedrina a fost preluat de politistii de la Crima Organizata si procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Dolj, in vederea continuarii cercetarilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS