19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrintul Carol Mircea Grigore a fost condus pe ultimul drum

Printul Carol Mircea Grigore a fost condus pe ultimul drum

Inhumarea la Manastirea Cozia a printului Carol Mircea Grigore, fiul regelui Carol al II-lea, a umplut pensiunile de pe Valea Oltului si in special din orasul Calimanesti de turisti si personalitati din lumea politica.


Ceremonia de inhumare a inceput sâmbata, in jurul orei 12.00, slujba fiind oficiata de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Gherasim Cristea, Episcopul Râmnicului, si un sobor de preoti, dupa ce trupul neinsufletit al printului Carol Mircea Grigore a fost mutat din bisericuta Boltina a Manastirii Cozia, unde fusese adus joi seara. De la ceremonie a lipsit IPS Bartolomeu Anania, mitropolitul Clujului Albei, Bihorului si Satmarului, care si-a schimbat programul oficiind ceremonia de sfintire a unei biserici din judetul Sibiu. In prezenta printului Paul si a sotiei acestuia, printesa Lia, cosciugul a fost transferat in incinta manastirii fara prea multe onoruri, respectând una dintre dorintele printului Carol Mircea.


Print inhumat la câtiva metri de Mircea cel Batrân


In jurul orei 12.00, pe lânga sutele de turisti au inceput sa apara numeroase oficialitati printre care s-au numarat ambasadori, politicieni si reprezentanti ai institutiilor statului si, nu in ultimul rând, cavalerii din Garda de Onoare a Ordinului „Mihai Viteazul“. Dupa o slujba de aproximativ doua ore, printul Carol Mircea Grigore a fost condus pe ultimul drum de reprezentantii Jandarmeriei Române si ai Politiei Comunitare din orasul Calimanesti. El a fost inhumat intr-un cavou simplu din caramida, placat pe exterior cu granit, in cimitirul Manastirii Cozia.


La finalul ceremoniei, printul Paul a tinut sa explice de ce tatal sau, decedat pe 27 ianuarie 2006, a fost inmormântat dupa mai mult de o jumatate de an de la data decesului, trupul fiind in custodia unei firme specializate din Londra. „Am vrut sa fie inmormântat la Manastirea Curtea de Arges lânga mormântul regelui Carol al II-lea, tatal lui, care l-a recunoscut public in scris ca fiind copilul sau. Din cauza unor complicatii, l-am adus aici la Manastirea Cozia. Dupa deces, tata era de sase luni in Anglia si trebuia sa gasim un loc istoric unde sa fie inmormântat, iar cum in aceasta manastire e ingropat voievodul Mircea cel Batrân ne-am hotarât sa il inmormântam aici. Tata a fost inmormântat la zece metri de mormântul voievodului Mircea cel Batrân. Prima parte a dorintei i-a fost indeplinita, de a fi ingropat in pamânt românesc, urmeaza acum sa ii indeplinim si cea de-a doua parte a dorintei, si anume de a se odihni alaturi de tatal sau la Curtea de Arges. Vom continua demersurile necesare pentru acest lucru“, a declarat printul Paul. In privinta lipsei de la ceremonie a regelui Mihai si a celorlalti membri ai familiei regale, printul Paul a spus ca invitatia a fost trimisa la foarte multa lume. „Regele Mihai e un om distins si l-a recunoscut pe Carol ca fiindu-i frate, dar s-au ivit numeroase probleme in anturajul in care se invârte. L-am invitat la inmormântarea tatalui, dar nu a venit. A fost alegerea Domniei sale“, a adaugat printul Paul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU