20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova schimba capacele de canal

Craiova schimba capacele de canal

Capacele de canal din fonta vor fi inlocuite, de anul viitor, cu unele moderne, confectionate dintr-un plastic special.


Regia Autonoma de Apa (RAA) Craiova spera ca, in acest fel, capacele sa nu mai fie sustrase la scurt timp dupa ce sunt montate, pentru a fi vândute la fier vechi. Daca, la inceputul lui 2006, conducerea regiei se gândise sa ataseze la capace un sistem de securitate, in scurt timp a renuntat la idee, deoarece hotii gasisera noi metode pentru a le sustrage.


„A venit o firma din strainatate, luna aceasta, cu un capac de canal confectionat dintr-un plastic armat. Modelul este rezistent la 40 de tone si cântareste circa 38 kg. Pâna vom achizitiona câteva mai dureaza, deoarece am cerut societatii respective sa ne aduca argumentul tehnic de la Ministerul Transporturilor din România“, a precizat Liviu Ionita, directorul RAA Craiova.


Inovatoarele capace de canal vor fi recomandate de conducerea regiei si reprezentantilor la Craiova ai ISPA, urmând sa fie montate la caminele de apometre.


Potrivit lui Ionita, costul pentru un capac de canal ajunge la aproximativ 200 de euro, insa acesta spera ca in urma licitatiei valoarea sa scada semnificativ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS