20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBlackcode revigoreaza peisajul muzical

Blackcode revigoreaza peisajul muzical

Pe piata muzicala din Oltenia a aparut o noua trupa. Membrii Blackcode cânta rock si cred cu tarie ca pentru a face muzica trebuie sa muncesti din greu.


Ce-ti trebuie pentru a reusi in muzica româneasca? O imagine cât mai sexy si o melodie cu versuri cât mai usor de retinut, ar spune unii dintre cei care se viseaza vedete peste noapte. Fie ca sunt sau nu inzestrati cu talent, foarte multi tineri isi propun sa-si faca un nume in show-bizz-ul românesc numai de dragul celebritatii. De ceva vreme insa, lucrurile s-au mai schimbat, gusturile ascultatorilor s-au diversificat, iar unii adolescenti au inceput sa se apuce de cântat pentru a-si exterioriza pasiunea pentru muzica. Este si cazul unei trupe relativ recent aparute in Craiova. Nicole, Mircea, Ionut si Costi sau, mai simplu spus, trupa Blackcode, abordeaza un gen muzical greu de definit, ei ii spun rock alternativ, hard industrial. Data oficiala de nastere a trupei este august 2005, când Nicole si Costi si-au pus in cap sa-si formeze o trupa. Si-au anuntat prietenii de intentiile lor artistice si in scurt timp i-au intâlnit si pe Mircea si Ionut, care de asemenea aveau experienta intr-ale muzicii. Mircea a deslusit tainele cântatului la chitara de la Silviu, componentul unei alte trupe din Craiova, Nopti albe.


„Silviu este cel care mi-a pus chitara in mâna si m-a invatat sa cânt. Apoi am exersat singur“, a spus cel mai in vârsta membru al trupei, Mircea, care are 19 ani.


Ionut a avut sansa sa se nasca intr-o familie de artisti, asa ca a inceput de mic sa studieze notele muzicale. „Pe când aveam sapte ani, am primit cadou de Mos Craciun o orga si un calculator. De atunci am invatat sa cânt la clape“, a precizat adolescentul.


Fetele cânta la toba


Desi toata lumea s-ar astepta ca singura prezenta feminina din trupa sa fie cea care asigura vocea formatiei, Nicole este tobosarul formatiei. A invatat sa cânte de la Paul Negoita.


„Eram in clasa a noua când l-am rugat pe Paul sa ma invete sa cânt la tobe. Dupa ce i-am convins pe ai mei, am exersat alaturi de el timp de trei ani“, a spus Nicole. Desi au multi idoli din muzica românesca, cei patru tineri au ambitia sa cânte numai creatii proprii. Pâna acum au reusit sa finiseze opt piese, dar mai au si altele in lucru.


„Atât versurile, cât si linia melodica le compunem impreuna. Ne strângem si vine unul cu o idee, apoi celalalt cu alta si in cele din urma reusim sa compunem o piesa“, a afirmat Ionut.


Deocamdata, trupa repeta la Palatul Copiilor, dar in curând acestia intentioneaza sa-si schimbe sediul. De cântari in fata unui public numeros nu prea au avut parte pâna acum, dar nici nu se plâng pentru ca vor sa-si perfectioneze stilul. Publicul craiovean a avut ocazia sa-i asculte, in urma cu doua saptamâni, in cadrul Festivalului Intâlnirilor, care a fost gazduit de terasa unui bar din Cetatea Baniei. Atunci Blackcode a avut ocazia sa cânte intr-o companie selecta, pentru ca au mai urcat pe scena Negoita Band, Redivivius, Remix si Cristi Rus. In ceea ce priveste relatia cu celelalte formatii oltene, tinerii au afirmat ca se inteleg foarte bine cu colegii de breasla. Mentorul formatiei, cel care ii mai ajuta din când in când cu sfaturi, este Carol Kisser. Si chiar daca nu multi craioveni au auzit de ei, membrii Blackcode se pot mândri cu un numar impresionant de prieteni care s-au declarat cuceriti de ritmurile adolescentilor.


„La ultimul nostru concert au venit in jur de 200 de prieteni“, a precizat Ionut.

Se cauta basist Analizându-si cu atentie sound-ul, cei patru membri au ajuns la concluzia ca mai au nevoie de un basist. Cei interesati de postul vacant pot lua legatura cu formatia printr-un e-mail la adresa [email protected]. Membrii trupei nu au decât o singura pretentie de la noul coleg: sa nu fie novice intr-ale cântatului. In caz ca vreti sa aflati mai multe despre ei, cei patru au si un site care contine multe informatii despre trupa. Adresa site-ului este www.trupablackcode.tk.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII