12.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimarul Gutau, intre libertate si prelungirea arestului

Primarul Gutau, intre libertate si prelungirea arestului

Tribunalul din Râmnicu Vâlcea a decis ieri ca primarul localitatii, Mircia Gutau, arestat pentru complicitate la luare de mita, va fi judecat in stare de libertate. Dupa un proces de doua ore si dupa o deliberare de zece minute, presedintele instantei de judecata, Lucia Barascu, a declarat ca primarul Gutau va fi eliberat imediat si judecat in stare de libertate. In ceea ce-l priveste pe viceprimarul Nicolae Dicu, acesta va fi cercetat in continuare in stare de arest. Procurorii DNA au declarat insa recurs impotriva hotarârii de punere in libertate a edilului-sef din Râmnicu Vâlcea. Purtatorul de cuvânt al DNA, Livia Saplacan, a precizat ca recursul formulat de procurori suspenda punerea in executare a Tribunalului Vâlcea pâna la pronuntarea Curtii de Apel din Pitesti, recurs ce se poate judeca, cel mai devreme, in aceasta dimineata.


Pe de alta parte, Octavian Fieroiu, avocatul lui Mircia Gutau si al lui Nicolae Dicu, a declarat ca Gutau ar trebui pus imediat in libertate, deoarece presedintele de instanta, judecatorul Lucia Barascu, a utilizat in pronuntarea sentintei sintagma „punere de indata in libertate“. „Totul depinde de judecator. Daca acesta trimite catre arestul IPJ Vâlcea adresa prin care cere punerea imediata in libertate, Mircia Gutau ar putea fi eliberat chiar in orele urmatoare. Daca nu, va trebui sa asteptam judecarea recursului“, a adaugat Fieroiu.


Mircia Gutau a fost trimis in judecata de procurorii DNA, alaturi de viceprimarul Nicolae Dicu, sub acuzatia de complicitate la luare de mita, respectiv luare de mita. Dosarul celor doi edili ai municipiului Râmnicu Vâlcea se afla deja la Tribunalul Vâlcea, prima infatisare pe fond fiind programata pentru 13 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS