18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDinel&Co., la un pas de suspendare

Dinel&Co., la un pas de suspendare

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), organismul de supraveghere si control pe piata de capital, a emis recent ordonante de sanctionare pe numele tuturor membrilor Consiliului de Administratie al SIF 5 Oltenia. Aceasta deoarece la sedintele noului CA (contestat de vechii membri) a participat si Mihai Lupoae, care nu ar fi avizat de CNVM pentru aceasta functie. Mihai Lupoae a fost cooptat in CA in sedinta de pe 24 aprilie, in locul demisionarului Ristea Priboi, disparut fara urma dupa ce impotriva sa a fost declansata urmarirea penala pentru implicarea, alaturi de Genica Boerica, in privatizarea BACHUS SA.


Introducerea pe ordinea de zi a cooptarii lui Mihai Lupoae in CA a fost contestata la acea data fara succes de presedintele Vasile Salapa si de adjunctul acestuia, Tudor Ciurezu. Problema a fost pusa pe tapet la sfârsitul aceleiasi luni, in sedinta AGA de pe 29 aprilie, dar la acea data nu s-a intrunit majoritatea actionarilor. Ulterior, CNVM a emis un aviz prin care a decis ca alegerea lui Mihai Lupoae ca membru in CA este nelegala, deoarece nu a fost adoptata cu majoritate de voturi. In consecinta, toate hotarârile de CA la care a participat acesta si a votat a trebuit sa fie revizuite. Neregulile in legatura cu acest subiect au fost semnalate catre CNVM de vicepresedintele CA, Tudor Ciurezu. Cu toate acestea, inclusiv Ciurezu a fost sanctionat.


Potrivit regulamentelor, o ordonanta de sanctionare inseamna un avertisment ca la urmatoarea abatere, in functie si de gravitatea faptei, administratorii de la SIF Oltenia pot fi suspendati, a explicat Tudor Ciurezu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS