25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmericanii vor Avioane si Daewoo

Americanii vor Avioane si Daewoo

Americanii de la Bell Helicopter sunt interesati sa participe la privatizarea societatilor românesti IAR Ghimbav, Romaero Baneasa si Avioane Craiova, a dezvaluit ministrul economiei, Codrut Seres, la intoarcerea dintr-o vizita pe care a efectuat-o recent in SUA. Potrivit lui Seres, reprezentantii companiei vor veni saptamâna viitoare in România, pentru a vizita cele trei fabrici din industria constructoare de avioane. De asemenea, compania Lockheed Martin va studia posibilitatea transformarii Romaero in centru regional de service si mentenanta pentru avioanele Hercules. Bell Helicopter este unul dintre cei mai mari producatori mondiali de elicoptere militare si civile si a mai avut o tentativa de a prelua IAR Ghimbav in 1999.


Alt concern interesat de industria craioveana este Ford, ai carui reprezentanti si-au confirmat interesul pentru preluarea Daewoo Craiova. Pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni al uzinei de automobile, Ford va trebui insa sa lupte cu numarul unu mondial in acest domeniu, concernul General Motors. Ministrul economiei si comertului, Codrut Seres, a declarat, citat de NewsIn, ca Daewoo Craiova va fi scoasa la privatizare in a doua jumatate a lunii septembrie, toate documentele necesare declansarii acestui proces fiind „aproape finalizate“.


„Curtea Districtuala din Incheon Seul urmeaza sa aprobe, saptamâna viitoare (saptamâna aceasta – n.r), contractul semnat intre Ministerul Economiei si Daewoo Motors, dupa care, imediat, contractul va fi trimis la guvern spre aprobare“, a declarat sâmbata ministrul Seres.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS