20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSolomon patineaza prin centrul Baniei

Solomon patineaza prin centrul Baniei

Craiovenii se vor da la iarna pe patine in centrul orasului. Primarul Solomon i-a convins ieri pe consilierii locali sa voteze pentru inchirierea unei suprafate de 700 de metri patrati din fata prefecturii catre un investitor a carui sarcina este sa amenajeze un patinoar artificial.


Edilul-sef al Baniei, Antonie Solomon, nu a renuntat atât de usor la ideea de a amenaja un patinoar artificial in centrul Craiovei, desi a fost criticat de nenumarate ori pentru acest lucru. Primarul s-a gândit sa intervina in proiectul de reamenajare a zonei centrale si sa amplaseze in noua piata de 1.500 mp din fata Prefecturii Dolj un patinoar, chiar pe locul unde nu de mult era postata statuia lui Mihai Viteazul. Solomon a gasit si justificarea pentru noul sau proiect: lipsa unui cadru amenajat unde sa fie practicate sporturile de iarna. Primarul a reusit, in sedinta de ieri a consiliului local, sa se impuna si in fata alesilor craiovenilor, convingându-i sa isi dea acordul pentru amenajarea patinoarului.


Terenul de 600 mp pe care acesta va fi realizat urmeaza sa fie scos la licitatie in vederea inchirierii. „Patinoarul nu va fi facut pe banii primariei, firma care va câstiga licitatia urmând sa suporte investitia de aproximativ sapte miliarde de lei. Precizez ca patinoarul nu va fi unul antic, enorm si cu tot felul de tevi. Va fi ultramodern, amenajat pe un «covor» pe care se va pune apa, care va fi inghetata. Cei care il vor administra vor suporta toate cheltuielile“, a declarat primarul. Pe lânga cei 600 mp, edilul-sef mai sacrifica 100 mp pentru postarea cabinei de bilete si cabinei de inchiriat patine. Acesta a tinut sa precizeze ca Bania este printre putinele orase mari care, pâna in prezent, nu beneficia de un patinoar artificial. „Trebuie sa ne grabim cu toate documentele daca vrem sa il avem din aceasta iarna. Investitorului ii vom inchiria terenul pe o durata de minimum cinci ani, el putând sa inceapa lucrarile inca din august. Pentru amenajarea patinoarului au nevoie doar de o sursa de apa si curent electric“, a concluzionat primarul.


Primaria cere doar 1.000 de euro chirie


Pentru inchirierea terenului, investitorul va trebui sa plateasca lunar doar 1.000 de euro. Suma este insa cât se poate de mica, in conditiile in care, in centrul orasului, chiria pentru metrul patrat este de cel putin 10 euro. Daca ar fi sa exploateze la maximum valoarea terenului, Solomon ar baga in buzunarul primariei cel putin 7.000 de euro/luna. Edilul-sef a mai spus ca patinoarul va functiona patru luni pe an, in noiembrie, decembrie, ianuarie si februarie, urmând sa fie folosit de craioveni inca din 2006, insa nu a precizat ce se va intâmpla cu el in restul anului.


Primarul a recunoscut ca initial s-a gândit ca investitia sa o realizeze din bugetul local, insa când a aflat de câti bani este nevoie a decis sa renunte. „I-am spus Adrianei Motocu (directoarea Directiei Tehnic, Investitii si Gospodarie Comunala din primarie – n.r.), inca de anul trecut sa caute pe internet firme care ne-ar putea oferi un patinoar. A gasit câteva si le-a analizat ofertele pentru a sti care sunt detaliile tehnice si daca putem sa facem ce ne dorim“, a incheiat Solomon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU