28.1 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsilierii judeteni cauta nod in papura reconstructiei Rastului

Consilierii judeteni cauta nod in papura reconstructiei Rastului

Reconstructia Rastului sta in loc, iar consilierii judeteni se tin de polemici – asa s-ar putea caracteriza sedinta de consiliu judetean de ieri, când consilierilor judeteni le-a trebuit o ora sa aprobe repartizarea celor 7,5 miliarde de lei pentru achizitionarea de catre primarie de teren in Noul Rast. Consilierii judeteni au dovedit ca nu prea stiu ce se intâmpla in teritoriu si in loc sa voteze mai repede hotarârea care trebuia sa ajunga si la sedinta Consilului Local din Rast, au cerut explicatii pentru niste hotarâri luate cu câteva luni in urma tot de ei.


Fiecare consilier cu dilema lui


Consilierul judetean PSD Maria Schutz a considerat ca trebuie lamurita situatia terenurilor din Vechiul Rast si a vrut sa stie exact numarul de propietati cu care se vor alege la sfârsit sinistratii. „Ce se va intâmpla cu vechile proprietati? Vor ramâne tot ale sinistratilor care vor primi teren si in Noul Rast?“, a intrebat Schutz. Consiliera PSD, care in urma cu câteva luni se declara si ea o victima a inundatiilor, considera ca este cam mult ca sinistratii sa aiba dintr-o data doua proprietati plus 20 de milioane de lei pentru terenul din Noul Rast. Consiliera nu stie, se pare, ca terenul agricol din Noul Rast este tot al oamenilor din Vechiul Rast, care in urma parcelarii nu au mai primit bucata lor de pamânt, pe terenul unora dintre ei construindu-se acum centrul sau strazile noii localitati. Colegul de partid al lui Lili Schutz, consilierul judetean Ciri Mayer, a venit cu o propunere „greu de refuzat“ – sa nu mai fie Rastul stramutat si cu banii pe care guvernul ii da pentre reconstructia caselor si pentru drumuri sa fie refacute si consolidate digurile. „Nu ar fi mai usor sa refacem digurile cu banii de la guvern, in loc sa se stramute tot Rastul?“, a spus consilierul.


Succesiune cu notari


Din cei 287 de proprietari ai terenurilor din Noul Rast, doar 107 au facut succesiunile. Celorlalti li se va face succesiune pe terenurile pe care le vor vinde Primariei Rast atunci când notarii desemnati de Camera Notarilor Publici din Dolj vor intocmi cele aproximativ trei sute de acte de vânzare-cumparare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS